fbpx
 
https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/1-1.jpg

2023 Jüpiter Boğa burcunda

2023 Satürn Balık burcunda

Hayli ilginç ve enerjilerin değiştiği bir yıla hazırlanıyoruz! 2023 pek çoğumuz için pek çok “ilk” demek olacak! Bakalım ne tür etkiler bizi bekliyor?

Dilimin döndüğünce ve kendi bilgimce hem çalışmalarımı hem de öngörülerimi paylaşıyorum, faydalı olması dileğiyle!

https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/2-1.jpg
2023 Jüpiter Boğa burcunda

2023 Jüpiter Boğa burcunda bizlere neler getirecek?

2023 Jüpiter Boğa burcunda

Tarihler 16 Mayıs 2023’ü gösterirken genişlemenin gezegeni Jüpiter, dünyanın burcu olan Boğa burcuna geçiyor. 

Jüpiter sembolikleri;

Jüpiter astrolojide toplumsal ahlak, inançlar, felsefe, eğitim, adalet, sistem ve güç odakları (zümresel ya da soyut), refah kaynakları, din, şans, fırsatlar, büyüyüp genişlemeyi arzuladığımız temalar, uzaklıklar, yabancılık, dış politika, turizm, yayıncılık ve aşırılıkları anlatır.   

Boğa Burcu Sembolikleri;

Boğa burcu ise; “sahiplik” ve “sürdürülebilirlik” ile ilişkilendirilir. Madde, beden kuvveti, maddiyat, mülkiyet, güven, stabilite, sürdürmek, istikrar, inatçılık, sadakat, temkinlilik, sabır, sebat, tatmin, duyusal hazlar, yemek gibi temalarla sıklıkla ifade edilir. 

Sosyal düzlemde ise;

Finans, para, değerli şeyler (taş, mücevher, ürün, mülk vs), konfor alanı, fizik bedeni kullandıran sanat dalları (el sanatları, müzik, plastik sanatlar vs), vücutta boğaz – boyun bölgesi ve hassasiyetleri gibi temalardan Boğa burcu ile bahsederiz. Çünkü Boğa reel üretkenlik demektir. Ekmek yemek istiyorsan, bunu yapıp pişirmelisin! Dolayısıyla dünyevi, materyal şeylere enerji harcamakla, emekle de ilgilidir. 

Jüpiter’i de Boğa burcunda düşünecek olursak;

“Dünyevi pek çok olgunun toplumsal algı olarak” yüceltileceği ya da değerli görüleceğini söylemek mümkün. Boğa’nın yöneticisi Venüs’ün bilimle ve finansla doğrudan ilintili olmasıya birlikte materyal, finansal ve bilimsel alanlarda da yeni gelişmelerin olabileceğini söyleyebiliriz.

Üretim, üreticilik, emekçilik, kollektif enerjinin fiziksel yaratıma odaklanması sıkça karşımıza çıkacaktır. Aşağıda sayacağımız pek çok ek detaya bir dipnot olarak da toplumların “aşka”, “inançlara” ve “ilişkilere” bakış açısının farklılaşmasına ek olarak çeşitli kültür ve medeniyetlerde “cinsiyetsel kimlik” ya da “dini mezhep” olgusu tartışma konusu olabilir. 

Jüpiter doğa olaylarıyla da bağlantılıdır.

Bu sembolizma Boğa burcuyla birleşince dünya üzerinde toprak, hava ve suyla ilgili doğa olaylarını da beklemek gerekecek. Ek olarak yine hava ve deniz taşımacılığı ile ilgili bazı aksilikler de beklenebilir.

Antisyası olan Aslan burcuyla birlikte;

İşin içerisine lüks algısı, sanat, spor, borsa, eğlence, liderler, değerleme konuları da mutlaka dahil olacaktır. Büyük stadyumlar, spor müsabakaları, kadınların sosyal hayatta yükselişi, eğlence dünyasında yenilikler gibi Aslanvari yansımalar beklenebilir. Halkın genel “refah” anlayışında gözle görülür bir değişim bizi bekliyor olacak. 

Ek olarak Jüpiter’in Kuzey Düğüm kavuşumu ve Satürn’ün destek açısıyla birlikte;

(Açılarda daha geniş bahsedeceğim) Finans anlamında “henüz denenmemiş” adımlar denenebilir ya da yasallaşabilir (sistematize edilebilir). Örneğin farklı bir “para” ya da “değer” sisteminden bahsedecek olabiliriz ve bu yasallaşabilir. Bu dijital paralarla ilgili bir gelişme olabileceği gibi finansal anlamda farklı değiş-tokuş ya da ticari alışverişlere de merhaba diyeceğimiz anlamına gelebilir. 

Yolculuklar, taşımacılık, ulaşım ve diğer sosyo-kültürel kapsamlar…

Ayrıca yolculuklarda kullanılan mekaniklerle ilgili de farklı gelişmeler yaşayabiliriz. Havacılık, denizcilik ve ulaşım araçlarıyla ilgili yeni gelişmeler ekonomiyi de ilgilendirecek. Gemi, uçak, tren yapımları ya da teknolojilerinde gelişmeler bekleyebiliriz. Bunların “büyüklükleri” konuşulabilir. Bu gelişmelere ek olarak sanat, gastronomi, madeni değerler, botanik, tarım, göç, emlak, eğitimsel & kültürel gelişim ve kalkınma adımları da ülkemizin gündeminde olacaktır.

Öyle ki bir örneği eğitim anlamında verecek olursak bölgesel uygulamalarla beraber devletin desteği ile “üretime teşvik amaçlı” eğitimler ve imkanlar verilebilir. (Örn; devlet arazileri karşılığı tarım yetiştiriciliği, el sanatları teşvikleri vs vs, yaşayıp hep birlikte başka örnekleri de göreceğiz.)

Bir başka açıdan bakacak olursak;

Jüpiter’in Boğa seyahati süresince piyasaların zaman zaman dirençli davranması, kişilerin mallarını elden çıkarmamakta ısrarcı olması veya aşırı değer yükselişleri gibi yansımalar da getirebilir. Bu sebeple değerli pek çok ekonomi unsurunda (mücevherat, taşınmazlar, değerli ürünler, vergiler vs) yükselişler de dikkat çekici olacaktır. Dış borçlar ya da dış ticaretle ilgili yeni açılımlar sıkça basında yer alacaktır. Dolayısıyla yine kişiler davranışsal eğilim olarak yatırımlarını taşınmazlara ya da değerli ürünlere yapabilir. Çünkü ekonomik anlamda da “elimde olan değerlidir” mantalitesi oluşacaktır. Bu dönem yasal davalarda “evlilikler”, “gıda” ya da “taşınmaz mülklerle” ilgili sebepler sıkça gündeme gelebilir.

Global anlamda;

Anlaşmazlıkların pek çoğunun savaş, ordu ve savunma sanayi, değerli varlıklar, gıda ürünleri ve ticareti/ekonomiyi geliştirici teknolojilere sahip olmak etrafında toplanacağından bahsedebiliriz. Özellikle Venüs Aslan retrosu global anlamda dikkat çekici anlaşmazlıkların “asli sebebini” işaret edecektir. (Burada orduların donatılmasının yanısıra, kitle imha silahları ve ortak amaç birliktelikleriyle ilgili de gelişmeler gözlenebilir.)

2023 Jüpiter Boğa burcunda

Geçmişten günümüze Jüpiter Boğa burcu yansımalarına göz atalım!

Global Yansımaları - Tarihten Günümüze

2023 Jüpiter Boğa burcunda

Tarihte geriye bakınca Jüpiter Boğa sürecinde neler yaşanmış?

1928
  • 1 Kasım 1928Yeni Türk alfabesine ilişkin kanun Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nde kabul edildi. (Bu esnada Güney Düğüm ve Satürn Yay burcundaydı. “İlklerin” gezegeni Uranüs Koç’tan bu toplaşıma destek veriyordu. Toplumsal bilgi birikimi alanı olan Güney Düğümün yücelimi kabul edilen Jüpiter de Boğa burcunda Chiron ile kavuşmaktaydı. (Bu tarihte Cumhuriyet 5 yaşındaydı, o yıllardaki kalkınma adımlarına ve ilkelere selam olsun.)
  • 17 – 18 Haziran 1928 – Havacı Amelia Earhart , Newfoundland’den Galler’e Wilmer Stultz’un pilotluk yaptığı Fokker F.VIIb / 3m’de yolcu olarak başarılı bir transatlantik uçuş yapan ilk kadın oldu. (Mayıs 1932’de ise kendi başına uçacaktır) 
  • 3 Temmuz 1928 – İskoç mucit John Logie Baird , Glasgow’da dünyanın ilk renkli televizyon yayınını yaptı.  
  • 27 Temmuz 1928Radclyffe Hall’un lezbiyen aşk temalı son derece tartışmalı romanı The Well of Loneliness , Londra, Birleşik Krallık’ta yayınlandı. 
  • 27 Ağustos 1928Kellogg-Briand Paktı , Almanya, Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri arasında saldırgan savaşı yasaklayan ilk antlaşma olan Paris’te imzalandı.
    • Kellogg-Briand Paktı veya Paris Paktı – resmi olarak Ulusal Politika Aracı Olarak Savaştan Vazgeçme Genel Antlaşması  – imzalayan devletlerin savaşı “anlaşmazlıkları veya çatışmaları” çözmek için kullanmayacağına söz verdiği 1928 tarihli bir barış anlaşmasıdır.
    • Aynı gün gökyüzünde Başak’ta Venüs ve Merkür kavuşumu İkizler Mars’a ve Yay Satürn’e kareyken, Satürn Mars ile karşı karşıyaydı.
  • 3 Eylül 1928 – Philo Farnsworth , San Francisco’daki basına, hem alıcı hem de görüntüleme cihazlarında elektronik tarama kullanan , dünyanın tamamen elektronik çalışan ilk televizyon sistemini sergiledi.
  • 12 Eylül 1928Okeechobee kasırgası Guadeloupe’u vurarak 1.200 kişiyi öldürdü.
  • 16 Eylül 1928Okeechobee kasırgası Florida’da en az 2.500 kişiyi öldürdü .
  • 28 Eylül 1928 – İskoç doktor Alexander Fleming , laboratuvarında bakteri öldüren bir küf gözlemledi ve daha sonra penisilin olarak bilinen şeyi keşfetti.
    • (3 Eylül’de de antibiyotik Penisilini yeniden yanlışlıkla keşfettiği yazılmış.)
  • 2 Ekim 1928Josemaria Writes, Opus Dei’yi kurar. (Resmi olarak Kutsal Haç Piskoposluğu ve Opus Dei
    • Latince : Praelatura Sanctae Crucis et Operis Dei olarak bilinen Opus Dei , üyelerinin kişisel Hıristiyan kutsallığını arayan ve işlerini ve toplumlarını Hıristiyan ilkeleriyle aşılamaya çalışan Katolik Kilisesi’nin bir kurumudur.
  • 25 Ekim 1928Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi (ICRM), “Uluslararası Kızılhaç Tüzüğü” nün kabul edilmesiyle resmen kuruldu.
1940 yılında ise;
  • 2.Dünya savaşı atmosferinde bir Jüpiter Boğa etkisi görüyoruz.
  • Bu yıla genel olarak baktığımızda
    • Tutulmalar Koç-Terazi aksında,
    • Uranüs, Jüpiter ve Satürn’ün Boğa burcunda,
    • Yengeç’te Venüs-Mars kavuşumu ve Venüs Retrosu olduğunu görüyoruz.
    • İtalya’nın Haziran 1940’ta İngiltere ve Fransa’ya savaş açmasıyla beraber hali hazırda gergin savaş ortamının daha da gerildiğini görüyoruz.  Bu yıla ait fazlaca detay var hepsine yer veremeyeceğim fakat Wikipedia’da detaylı akışı görebilirsiniz.
    • Kaynak; https://en.wikipedia.org/wiki/1940
1950’lere baktığımızda;
  • Dünya savaşı sonrası nüfus patlaması, kalkınma, komünizm ve uzay yarışları etkisini göreceğiz. 1952’de Jüpiter’i tekrar Boğa burcunda görüyoruz.
  • 28 Nisan 1952 –  Jüpiter Boğa’ya girer girmez – San Francisco Antlaşması yürürlüğe girerek Japonya ile Müttefikler arasındaki savaşı resmen sona erdirdi ve aynı anda dört ana Japon adasının Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı tarafından işgalini sona erdirdi.
  • 12 Mayıs 1952TürkiyeJaponya Barış Antlaşması imzalandı.
  • 16 Mayıs 1952ABD‘nin ilk eğitim kanalı NET (Ulusal Eğitim Televizyonu) açıldı.
  • 1 Haziran 1952Volga-Don Kanalı kullanıma açıldı.
  • 10 Haziran 1592 – 1952 San Juan depremi . Arjantin’in San Juan Eyaletinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde 5 kişi öldü .
  • 28 Haziran 1952 – İlk Kainat Güzeli yarışması düzenlendi. Finlandiya’dan Armi Kuusela , 1952 Kainat Güzeli unvanını kazandı .
  • 9 Temmuz 1952Türkiye‘de ilk televizyon yayınları İTÜ tarafından gerçekleştirildi.  
  • 23 Temmuz 1952Fransa, Batı Almanya, İtalya, Belçika, Lüksemburg ve Hollanda arasında Avrupa Kömür ve Çelik Birliği kuruldu.
  • 20 Ağustos 1952Napoli‘de yapılan Avrupa Güzellik Yarışması’nda Türkiye güzeli Günseli Başar birinci oldu.
  • 2 Eylül 1952 – Dr. C. Walton Lillehei ve Dr. F. John Lewis , Minnesota Üniversitesi’nde ilk açık kalp ameliyatını gerçekleştirdiler .
  • 17 Ekim 1952Paşabahçe vapuru İstanbul Boğazı‘ nda göreve başladı.
  • 1 Kasım 1952Nükleer testler ve Sarmaşık Operasyonu : Amerika Birleşik Devletleri , orta Pasifik Okyanusu’ndaki Marshall Adaları’ndaki Eniwetok Atoll’da 10,4 megatonluk bir verimle “Mike” kod adlı ilk hidrojen bombasını başarıyla patlattı .
  • 14 Aralık 1952 – Dünyada ilk kez bir siyam ikizi ameliyat ile başarılı olarak ayrıldı. Operasyon Cleveland, Ohio’daki Mount Sinai Hastanesi’nde gerçekleşti.
    • Bu gökyüzünde sabitlerde büyük kare vardı.
    • Aynı Gün Yay Güneş’i Terazi’deki Neptün-Satürn kavuşumuna ve bu kavuşumda Aslan’daki Plüto ile sekstil haldeydi.
    • Mars Kuzey Ay düğümüyle Kova’da kavuşurken, Venüs henüz Kova’ya girmişti ve Chiron Oğlak’ta Jüpiter Boğa ile üçgendi.
    • Saatinde net bir bilgim olmamakla beraber aynı gün Ay Akrep’te Uranüs Yengeç ile üçgen halindeydi.

Genel haliyle -işin içinde farklı kombinasyonların etkisi olsa da- Jüpiter Boğa efektinin örneklerini toparlamış olduk. Daha yazardım ama sosyal medya post yazıları da beni bekler 🙂

Şüphesiz bir arketipi en saf haliyle tarihten ayırmak oldukça zor. Jüpiter Boğa burcu seyir dönemlerinde gökyüzü transitlerine göre farklı görünümler olabileceğini de eklemek gerek. Sizler de bu dönemleri inceleyebilir, Jüpiter Boğa etkisini farklı gökyüzü kombinasyonlarında inceleyebilirsiniz.

Umarım keyifle okursunuz, sevgiler…

https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2018/02/white_divider_bottom-1.png
https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/astrologic-yeni-logo_FINAL-08-640x180.png

Görmesini bilenler için yıldızlarda nice sırlar saklıdır!

error: Oppss!