fbpx
 
https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/1-1.jpg

Boğa Burcu

Temel Sembolikleri

21 Nisan – 21 Mayıs arasında doğan kişiler “Boğa Burcu” olarak nitelendirilirler.

https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/Boga-Burcu.jpg
https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/2-1.jpg

Boğa Burcu - Temel Bilgiler

Boğa Dönemi
21 Nisan – 21 Mayis
Glifi / Sembolü
Boğa boynuzu, Tabiat ana sembolü.
Yönetici Gezegeni
Venüs
Yücelim Yöneticisi
Ay
Karşıt Burcu
Akrep
Antisya Burcu
Aslan
Kontra Antisya Burcu
Kova
Elementi
Toprak
Nitelik
Sabit
Haritadaki Doğal Evi
2.Ev
Cinsiyet Enerjisi
Dişil
Vücutta Temsil Ettiği Bölge
Boğaz-Boyun bölgesi, tiroid, ense, kadınlık hormonları
Gölge Özelliği
İnatçılık, atalet, hazcılık
Aydınlık Özelliği
Keyif, güven duymak, sürdürmek

Boğa Burcu Astrolojik Sembolikleri

Astroloji’de Boğa burcu aşağıdaki kavramlarla ilişkilendirilir.

Temel Sembolikleri

  • Sahiplik,
  • Sürdürülebilirlik,
  • Madde,
  • Beden Kuvveti,
  • Maddiyat,
  • Mülkiyet,
  • Güven,
  • Stabilite,
  • Sürdürmek,
  • İstikrar,
  • İnatçılık,
  • Sadakat,
  • Temkinlilik,
  • Sabır,
  • Sebat,
  • Tatmin,
  • Duyusal Hazlar,
  • Yemek gibi temalarla sıklıkla ifade edilir. 

Mundane (Dünya) Astrolojisi

  • Finans ve finansal açıdan değerlilik,
  • Para,
  • Refah,
  • Vergi, Yatırımlar ve yatırımcılar,
  • Değerli Şeyler (Taş, Mücevher, Ürün, Mülk Vs),
  • Konfor Alanı,
  • Fizik Bedeni Kullandıran Sanat Dalları (El Sanatları, Müzik, Plastik Sanatlar Vs),
  • Vücutta Boğaz – Boyun Bölgesi, ense, troid, kadınlık hormonları ile sembolize edilir.

Boğa burcundaki gezegenleri nasıl değerlendirmeliyiz?

Astrologic = Astromantık

Bir doğum haritasında Boğa burcuna düşen gezegenler burada “sahiplik” ve “sürdürülebilirlik”, madde, beden kuvveti, maddiyat, mülkiyet, güven, stabilite, sürdürmek, istikrar, inatçılık, sadakat, temkinlilik, sabır, sebat, tatmin, duyusal hazlar, yemek gibi sembolikler ifade edeceklerdir. 

Bir gezegeni Boğa burcunda yorumlarken; Boğa sembolikleriyle birlikte bu gezegenin de özelliklerini kombine edip düşünmek gerekir.  

Boğa burcunun yöneticisi "Venüs"ü nasıl yorumlamalıyız?

Astrologic = Astromantık

Venüs bu burcu yönetir. Ayrıca Venüs Terazi’yi de yönetir fakat bu burçta sosyal, ilişki merkezli, adalet gibi soyuta yönelimli özelliklerden ziyade; daha bireysel, fiziki ya da somut konularla ilgili etkiler verecektir. Venüs semboliklerini incelemek için Venüs gezegeni yazıma göz atabilirsiniz.

Venüs Boğa burcu yerleşim örnekleri;

Örneklerdeki kişileri Venüsyen etkileri hangi alanda Boğavari şekilde sergiledikleri (yukarıdaki Boğa özelliklerini düşünün) anlamında inceleyelim (Sevdikleri, ilgilendikleri şeyleri ya da onların fiziki yapılarını da gösteren detaylar).

  • 1 Temmuz 1977 doğumlu Amerikan Aktris Liv Tyler’ı hepimiz (global anlamda) Yüzüklerin Efendisi filminden “Prenses Arwen” olarak tanıdık. Kendi ülkesinde de 20’nin üzerinde filmde oynamış. Döneminin aktrisleri arasında “uzun boylu, düzgün fizikli ve muhteşem bir yüz oranına sahip” olmasından ötürü tercih sebebi olmuş. Ek olarak Givenchy kozmetik markasının 2003 yılından beri yüzü olmaya devam ediyor, hatta markanın kendisine ismini vermiş olduğu bir parfümü de var. Bu anlamda bu noktalardan da Venüs Boğa’dan gelen güzelliğini, stabil marka temsilciliğini ve gayet tabi yine venüs olan parfüm sembolizmasını anlayabiliyoruz. Öyle ki Yüzüklerin Efendisi’ndeki Arwen şöhretinden sonra; bir türk manken de Liv Tyler’ın fotoğrafını estetisyenine götürüp kendi çehresini sonsuza dek değiştirmişti, anladığınızı düşünüyorum 🙂 (Hayatı hakkında detaylı bilgi için bkz; https://tr.wikipedia.org/wiki/Liv_Tyler)  
  • 11 Mayıs 1904 doğumlu Salvador Dali sürrealist bir ressam olmakla birlikte heykelcilik, fotoğrafçılık ve filmcilik gibi sanat alanlarında da eserler veriyordu.Amerikan animasyoncu Walt Disney ile beraber yaptığı Destino adlı kısa çizgi film, 2003’te “en iyi kısa animasyon filmi” dalında Akademi Ödülü adayı olmuştur.  Kendisinin Boğa burcu vurgusu yüksektir, ayrıca Kova kontraantisyasında Satürn ve Koç’ta Jüpiter’i bulunur. Özel hayatında güzel bir erkek bedenine ilgi duyduğu ve genelde hep sektör liderleriyle pek çok işbirliği yapmasıyla bilinir. Hayatı boyunca, 1500’den fazla resim ve onlarca heykelin yanı sıra, çeşitli taş baskı eserler, kitap illüstrasyonları, tiyatro dekorları ve kostümleri üretmiştir. Yine burada Venüs Boğa’yla gelen materyal bilgisi, güzellik takıntısı,  üreticilik ve fiziksel – somut sanatın pek çok alanına ilgisi bulunduğunu görüyoruz.  (Hayatı hakkında detaylı bilgi için bkz; https://tr.wikipedia.org/wiki/Salvador_Dal%C3%AD)
  • Leonardo da Vinci (15 Nisan 1452 – 2 Mayıs 1519), Rönesans döneminde yaşamış İtalyan hezârfen, döneminin önemli bir filozofu, astronomu, mimarı, mühendisi, mucidi, matematikçisi, anatomisti, müzisyeni, heykeltıraşı, botanisti, jeoloğu, kartografı, yazarı ve ressamıdır. Venüsyen temalarla ne kadar iç içe olduğunu (bilim ve sanatın pek çok alanına ilgisinden) anlayabiliyoruz! Yukarıdaki konuların genel kapsamından (bilimsellik, modelleme) anlamında Jüpiter Balık’ta da bahsettim. Çünkü Venüs Boğa’yla gelen materyal bilgisi ve somutluk, kendisinin Jüpiter Balık yerleşimi ile duble sanat ve bilim kokteyli olmuş 🙂 (Hayatı hakkında detaylı bilgi için bkz; https://tr.wikipedia.org/wiki/Leonardo_da_Vinci)
  • Mesleklere farklı bir kombinasyondan bakmamız gerekecek, haritanın bir bütün olduğunu unutmadan sadece “Venüs’ün Boğavari doğasına” örnek vermek istedim. Diğer gezegenlerde ve burçlarda farklı noktaları da bu hesaba katıyor olacağım.  

Boğa burcunun yücelim yöneticisi "Ay"ı nasıl yorumlamalıyız?

Astrologic = Astromantık

Öncelikle bir gezegenin bir burçta yücelmesi kavramına açıklık getirelim. Yücelimdeki bir gezegen aniliği, benzersizliği, bir durumun en üst oktavında olma halini, gerçekten yücelmeyi anlatacaktır. 

Ay bu burçta yücelir. Yücelimsel yönetimde olan bu yerleşimde çok spesifik etkiler görülecektir. Kişi Ay ve Boğa semboliklerini diğer bireylerden daha fazla sergileyen bir hikayeye sahip olabilir. 

Ay Boğa burcu yücelim örnekleri;

  • Şüphesiz Boğa’nın Ay yücelimini anlatıp da artık “Kral” olan III.Charles’tan bahsetmemek olmazdı. III. Charles (Charles Philip Arthur George; d. 14 Kasım 1948), Birleşik Krallık ve diğer 14 İngiliz Milletler Topluluğu bölgesinin kralıdır. Hepimizin bildiği üzere herşeye rağmen eninde sonunda gençlik aşkı Camilla Parker Bowles ile evlendi. Dünya sosyal medyası geçmişte olduğu gibi hala çiçeği burnunda kralı, “Prenses Diana’nın eski kocası” ve “Kraliçe Elizabeth’in varisi” olarak da anıyor! Yücelimsel yerleşimli Ay Boğa, Kral’ın hayatında en önemli şeyin “aile” konuları olduğunu anlatıyor, kendisi zaten bir kraliyet mensubu (Ay) fakat burada kadınlar (Boğa) öne çıkan ikinci vurgu oluyor. (Bkz; https://tr.wikipedia.org/wiki/III._Charles
  • Christina María Aguilera (d. 18 Aralık 1980, New York), 6 Grammy Ödülü sahibi Amerikalı pop, gospel, caz ve R&B müzisyeni ve söz yazarıdır. Şüphesiz 80’lerin sonunda doğan herkesin okul defterinde Christina’nın renkli stickerları vardı! Kendisinin şarkılarını dinleyerek ve rakibesi Britney Spears’la rekabetlerini takip etmeyen yoktur. Dört oktavlık ses aralığı ve yüksek notaları sürdürme yeteneği ile tanınması da oldukça ciddi bir vurgudur. Kendisi de bir ses yarışmasına katılarak çıkış yakalamış ve bir kuşağın sesi olarak anılmıştır.  Ayrıca döneminin en güzel kadın şarkıcılarındandır. (Yeteneklerinin tümünü derin incelemek istersek haritasındaki Oğlak Mars’ı ve Yay – Terazi etkilerini de hesaba katmamız gerekecek.) (Bkz; https://en.wikipedia.org/wiki/Christina_Aguilera)
  • Yine tabiki Meryl Streep’ten de bahsetmemek olmaz! Tüm dünya için keyifle ve hayranlıkla izlenen Meryl Streep “streep specials” denilen ses ve aksan çalışmaları, “metod” ve “karakter oyunculuğu” başarısı ile tanınır. Yani diğer bir deyişle Ay’ın getirdiği “adaptasyon” vurgusu (annesinin desteğinden de çok bahseder) kariyerine yansımış, pek çok filmde “bir kadının neredeyse her yönünü en iyi haliyle yansıtacak şekilde” yer almış, gelmiş geçmiş pek çok kadın oyuncudan daha çok kazanç sağlamıştır. Yücelime ek olarak Yengeç ve İkizler vurgusu da kendisinin “harika boş bir tuval” olmasını ve her role girmesini sağlayarak büyük başarılar getirmiştir. Öyle ki kendisi modern zamanların en yetenekli ve saygıdeğer oyuncularından biri olarak kabul edilmektedir. (Bkz; https://en.wikipedia.org/wiki/Meryl_Streep)
  • Önemli bir dipnot olarak; Mesleklere farklı bir kombinasyondan bakmamız gerekecek, haritanın bir bütün olduğunu unutmadan sadece “yücelimsel” vurgulara örnek vermek istedim. Diğer gezegenlerde ve burçlarda farklı noktaları da bu hesaba katıyor olacağım.  

Genel bilgi;

Şüphesiz Boğa burcu etkilerine sayısız örneğimiz var. Sizler de bu Boğa burcu doğasını anlamak için yukarıdaki açıklamalardan örnek alarak başka haritalarda gözlemleyebilirsiniz. Farklı haritalarda fikir üretebilirsiniz. 

İçerikler Hakkında;

  • Bu içerikleri oluştururken literatür için değeri yüksek ve prensiben yorumu kolaylaştıran bir öğreti yolu sunan olan Astroloji Eğitimi I, II, III (Astroloji Akademisi – Devrim Dölen) serisi kitaplarından faydalandım.
  • İçerikte belirtilen astrolojik bilgiler benim de bizzat benimsediğim ve kullandığım Sümer Tabanlı NeoKlasik Astroloji esaslarına dayanır. (Astroloji Akademisi Devrim Dölen NeoKlasik Ekol hakkında detaylı bilgi için bkz; www.astrolojiakademisi.com) O sebeple Modern, Batı ya da Vedik temelli gibi farklı astroloji ekollerine ait bilgilerle kıyaslamayınız.
  • Örneklemeleri ise yine NeoKlasik öğretilerin prensiplerine göre hazırladım. 
  • Örneklerimi araştırırken faydanalandığım (mümkün olan en doğru ve teyitli) bilgi kaynaklarını yazıların yanında link vererek belirttim. Solar Fire kullanıcısı Astrolog dostlarım da örneklemelerde kullandığım haritaların büyük çoğunluğunu otomasyonla yüklenen databankta bulabilir ya da linklerdeki doğum tarihlerini Solar Fire’da kullanarak inceleyebilirler.

Bu websitedeki yazılardan referans ya da kaynak göstermek için lütfen Astrolog Ecem Onay’a hitaben merhaba@astrologicbyecem.com’a talebinizi içeren bir mail atınız. 

https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2018/02/white_divider_bottom-1.png
https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/astrologic-yeni-logo_FINAL-08-640x180.png

Görmesini bilenler için yıldızlarda nice sırlar saklıdır!

error: Oppss!