fbpx
 

AstrologicEvler

Evler ile ilgili yazı dizisi hazır! Aşağıdan merak ettiğin ev açıklamasını inceleyebilirsin.

evler
Evler

Evler Hakkında

Evler ; şüphesiz astrolojiyi öğrenmek isteyenlerin incelediği önemli kavramlardandır.

Gezegen, burçlar, açılar gibi semboliklerinin anlamını kavramaktan sonra “evler” bizlere olayların “hangi alanlarda yaşanacağını” gösterecek işaretçilerdendir. Olayın olduğu yer, bir durumla karşılaştığımız alan gibi noktalarda evler en büyük yardımcımız olacaktır.

Örneğin;

5.Evim’de Venüs Aslan olması “hobilerimin” oldukça pahalı ve gösterişli olduğunu açıklayacaktır. Çünkü 5.ev kapsamlarından biri de bizlerin “yaratıcı işleri”dir.

Evler

Nedir bu evler meselesi derseniz; çok basit bir şekilde “Bir durumun nerede deneyimleniyor olduğu” evlerin konusudur diyebiliriz.

Teknik olarak evler karşılıklı çalışırlar. Bir görüşme yaptığınızda birinci evinizde siz, 7.evinizde karşınızdaki kişi vardır. Olayları bazen ne kadar tek taraflı algılasak da çoğu zaman evler karşılıklı birbirlerini aktive eder ve aralarında konuyu karşılıklı geliştirirler.

Evleri burçlarla direkt ilişkilendirmemenizi tavsiye ediyoruz, çünkü evler ve burçlar tamamen örtüşmediği gibi bizleri çoğu zaman yanılgıya da sevk ediyor. Bu sebeple evleri ayrıca ele alıp çalışmanızda fayda olur.

Şimdi sıkça karşılaşabileceğimiz 12 evi birlikte inceleyelim!

1.Ev – Yükselen

1.evin kapsamı oldukça geniştir ve Yükselen olarak adlandırılır. Hayata geliş koşullarımız, dışarıya yansıttığımız maskemiz, akademimizde sıkça kullanıldığı üzere “ummanda damlayı görmek” gibi ilk intiba, dış görünüş, beden dili, başkalarının hayatına nasıl girdiğimiz gibi noktaları ifade edecektir.

Olay haritalarında “olayın ne olduğu” hakkında oldukça fazla bilgi verecektir.

2.Ev

Sahip olunan kaynaklarımız, ister maddi ister manevi tüm becerilerimiz, değer algımız ve ölçeğimiz gibi temalar bu evin konuları arasında yer alır. Yeteneklerimizden kazandıklarımız, para ile ilişkimiz de bu ev ile ilgilidir.

3.Ev

Zihnimizin çalışma şeklini anlatır. Nasıl konuşuruz, nasıl iletişim kurarız, nasıl karar alırız. Yakın çevremiz ve algılarımız da bu evin konusudur. Kısa yolculuklar, kardeşler, komşular, iletişimler ve öğrenme şekli de bu evden görülür.

4.Ev – Imum Coeli

Bu evin de anlamları oldukça yüklüdür. Genel olarak aile ve köklerimizle ilgili bilgi verir. Bunun yanısıra özel alanımız, güvende hissettiğimiz yerler, bilinçaltımız ve bir şeyi bitirme – sonlandırma tarzımız gibi temalar da bu evden görülür.

5.Ev 

Sıklıkla yapılan hatalardan biri 2 ve 5.evleri karıştırmak olsa gerek. Bazen 5.ev’de yetenek arayışı yapma hatasına düşüyoruz. Aslında 5.ev keyif, motivasyon, mutlu olacağımız şeyler ile ilgilidir. 2.evde öz yeteneğimizle yarattığımız şeyler artık bir 5.ev konusu olur. (Resim yapabiliyor olmak – 2.ev ise Yaptığımız tablo 5.evdir gibi) Flört, oyun, risk ve skandallar ile ilgili de bilgi verir.

6.Ev 

6.ev hayatımızda en çok enerji harcadığımız alanları ifade eder. Bizleri yıpratan, enerjimizi ve zamanımızı alan uğraşlar, rutinler, rahatsızlıklar, iş, uğraş gibi anlamları kapsar. Hizmet evi olarak da geçer. Evcil hayvanlarımız, günlük minik angaryalarımız, yanımızda çalışanlar gibi anlamları da vardır.

7.Ev – Descendant

En güzel tabirle; “karşımızda duranlar” ya da “hayatımızdaki önemli kişiler” de denebilir. Birebir ilişki yürüttüğümüz her türlü kişi ve bağ bu evle açıklanır. Dost, düşman, rakip, ortak, müvekkil, danışan, eş hepsi buradadır. Bize insanların nasıl davrandığı ve bizlerin onlara nasıl davrandığını da yine bu evle açıklarız.

8.Ev 

8.ev bu hayatta maddi ve manevi her türlü paylaşımımız, stresimiz, tehlikelerimiz, survive alanımızdır. Hastalıklarla burada mücadele eder ve onlardan arınmak için survive ederiz. Tabular, krizler, kazalar ve korkular (batıl) bu evle ilişkilidir.

9.Ev 

3.evde nasıl yakın çevremiz ya da genel algımız ile ilgili iletişimsel ve zihinsel bir bağlantı varsa, 9.evde de uzak iletişim konuları aktifleşir. Topluma bilgi yoluyla katılır, eğitimler alır, medyaya karışırız. Yabancılarla tanışır, uzak yolculuklar yapar ve bilgiyi anlamlandırarak deneyimleriz. İnançlarımız, sosyal katılımımız, seramoniler, kültürler gibi anlamlar taşır.

10.Ev – Tepe – Medium Coeli

“Tepe” kapsamında gerçekten “toplumun bizi nasıl gördüğü” ile alakalıdır. Kimiz, ne iş yaparız, kimin nesi olarak bilinir – tanınırız bu ev ile anlamlandırıyoruz. Bizim için başarı nedir, ünvanlarımız nelerdir, kariyer seçimimiz, itibarımız ve hedeflerimiz de bu evle anlamlandırılır. Bu evde rol model olarak aldığımız ebeveynimiz ile ilgili deneyimler de yaşarız.

11.Ev

5.ev’de biz hoşumuza giden şeyleri yaparken, 11.evde bizim gibi aynı şeyden hoşlanan insanlarla biraraya geldiğimizi düşünün. Astroloji derslerinde sınıf arkadaşlarımızla her seferinde kavuşmayı bekleyip konuşmaya doyamamak gibi bir hissiyat! Aynı dili konuştuğunuz, aynı isteği, amacı, zevki ya da keyfi paylaştığınız insanlarla birarada olduğunuz alanlar. Dernekler, gruplar, sosyal birlikler… Fakat bu evin en tatsız yanı bu alanda gelişen olayların çoğu zaman kontrolümüzün dışında gerçekleşmesidir. Nitekim doğal afetler de bu evin konusudur.

12.Ev

12.evin kapsamı kollektif olmasından ötürü oldukça geniştir. Biz bir damla isek, 12.ev bir umman gibidir. Bazen bir Tv yayını, bazen okyanusta yüzen bir gemi, bazen fersah fersah uzaklarda bir kişi gibidir. Müdahale edemeyeceğimiz, öngörülmesi zor, elimizde olmayan pek çok durumu anlatır. Gizli düşmanlar, hastaneler, hapishaneler, sistem kararlarının uygulandığı yerleri anlatır.

Kollektif bilinçaltı olarak da bilinir. Türkiye’de meydana gelen depremle meydana gelen faciadan 7’den 77’ye herkesin etkilenmesini düşünün. Hepimiz üzüldük, uykularımız kaçtı, bazılarımız afetzedeyken bazılarımız evlerinden gözyaşları içerisinde izledi haberleri. Çokça da yardımlaştık, elimiz yettiğince yetişmeye çalıştık. Çünkü bizler 12.evle birbirimize görünmez iplerle bağlı olduğumuz bir dünyada yaşıyoruz. Tıpkı 11 ilin bir gecede kaderinin öngörülemez şekilde bir olması gibi… Başımız sağolsun Türkiyem.

Ek Bilgi

Bir websiteyi tek başına kurgulamak ve yazıları editlemek kolay olmuyor 🙂 Dolayısıyla bazı yazım yanlışları ya da devrik cümleler olabilir. Farkettiğin eksiklikler veya düzeltmeler için sosyal medyada @astrologicbyecem Instagram hesabıma mesaj atabilirsin.

Evlerin kapsamını ilerleyen günlerde vakit buldukça geliştirmeye devam edeceğim. 

Astroloji Eğitimlerimi merak edenlere;  Devrim Dölen’in kurucusu olduğu Astroloji Akademisi’nde eğitim görmekteyim.

Akademimiz Neo-Klasik Ekolü benimsemiş ve deneyimsel bilgileri önemseyen bir kuruluştur. Aşağıdaki linkten akademiyi, dersleri ve kaynak kitapları inceleyebilirsin.

www.astrolojiakademisi.com

https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2018/02/white_divider_bottom-1.png
https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/astrologic-yeni-logo_FINAL-08-640x180.png

Görmesini bilenler için yıldızlarda nice sırlar saklıdır!

error: Oppss!