fbpx
 
https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/1-1.jpg

Astrologic2023 Tutulmalar

Hayli ilginç ve enerjilerin değiştiği bir yıla hazırlanıyoruz! 2023 pek çoğumuz için pek çok “ilk” demek olacak!

Bakalım ne tür etkiler bizi bekliyor?

Dilimin döndüğünce ve kendi bilgimce hem çalışmalarımı hem de öngörülerimi paylaşıyorum, faydalı olması dileğiyle!

https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/2-1.jpg
2023 Tutulmalar

2023 Tutulmalar bizlere neler getirecek?

2023 Tutulmalar öngörüleri öncesinde ; şüphesiz 2022 hepimizin hayatlarında pek çok enerji ve kaynağın kalıcılığını (Akrep – Boğa tutulmaları) test etti. Bazı temalar dayanırken, bazılarını dönüştürdük ve artık işlerliklerini kaybedenlere isteyerek ya da istemeden veda ettik.

Ek olarak 2021’den devraldığımız sistemlerin genel çalkantısı (Uranus – Satürn) ve ekonomik sarsıntılar da pek çoğumuzu farklı yaşam dinamiklerine yönlendirdi. Yeni ile eskiyi, kaos ile düzeni ve tabi tutulmalarla sosyo-ekonomik “survivor”ı deneyimledik. 

2023 Koç ve Terazi Tutulmaları

  • 20 Nisan 2023 / Koç Burcunda Güneş Tutulması (29°52’) (Hibrit) (07:12:32)
  • 5 Mayıs 2023 / Akrep Burcunda Ay Tutulması (14°52’) (Penumbral) (20:34:02)
  • 14 Ekim 2023 / Terazi Burcunda Güneş Tutulması (21°10’) (Halkalı) (20:55:08)
  • 28 Ekim 2023 / Boğa Burcunda Ay Tutulması (5°03’) (Parçalı) (23:24:02)

Şimdi yine 2023’te de 2022’nin enteresan yansımalarının bir süre daha etkilerini hissedeceğiz. Akrep – Boğa aksında 2 tutulmaya ek olarak bu yıl Koç – Terazi aksında da 2 tutulma yaşayacağız. Akrep ve Boğa’yı hali hazırda deneyimlediğimizden Koç – Terazi aksı tutulmalarından biraz bahsedelim. 

Burada Boğa’dakinden farklı bir etki sergileyen Terazi tipi Venüs yönetiminden ve “Güney düğümsel” yansımalardan bahsedeceğiz. 

Bu durumda ticaretin, siyasetin, diplomasinin, ilişki yönetiminin, politikanın ve gayet tabi “adaletin” standartlarından ve bunların toplumsal yansımalarından bahsetmek mümkün. Bu global ekonomik dar boğaz (Akrep – Boğa) hala aktifken; pek çok dengenin değişeceği, artık deneyimin (güney düğüm) fikrinin oluştuğunu ve kollektif etkilerle bazı şeylerin geçmişte kalacağı yargısına varabiliriz. 

2023 Tutulmalar / Terazi yönünden bakış;

Terazi’nin tarafları dinlemek ya da tarafsız kalmak yanı olduğu kadar aslında entrika yaratarak, rekabet ya da düşmanlık sebebiyle de (Güney düğüm etki) birlikler kurarak savaşan bir yanı da var. Bu burcun Güney düğüme düşmesi pek çok anlamda “geçmişten gelme”, “konfor alanını terketmeyi reddetme” ve gayet tabi kollektif olarak eş zamanlı “hesapların görülmesi” temalarını vurgulayacaktır.

Bunun yanısıra yine olumlu yansımalarında “eski değerlerin, ölçülerin, sanatın, bilimin vs.”  tekrar kullanılmaya, takdir edilmeye veya değerine karşılık bulmaya başlaması da olasıdır. Geç gelen adalet temaları da gündeme yansıyabilir.

Balık yansımasından da elbetteki görünmeyen pek çok elin bu büyük resmin arka planında aktif olacağını söylemek mümkün. Fakat Balık yöneticisi ve klasik astrolojide Güney Düğümün doğal yöneticisi Jüpiter’in de Koç seyrinde olması (Nisan tutulması esnasında ve Mayıs’a kadar) da iplerin Koç tarafında olabileceğinin; hızlının, önderin, gücü elinde tutanın istediğini yapabileceği süreçlere işaret edebilir. 

2023 Tutulmalar / Koç yönünden bakış;

Kuzey Düğüm Koç etkisinde ise Mars’ın çiğ arketipini daha çok hissedeceğiz. Bireyselleşmek, “ilkleri başlatmak”, inisiyatif almak, tek başına hareket etmek, liderlik etmek, başa baş mücadele gibi pozitif yansımaların yanısıra ilkellik, yıkıcılık, saldırganlık gibi etkileri de hesaba katmak gerekir.

Kollektif olarak pek çok ilkin başlatılacağı, agresif, hareketli ve bir o kadar da aksiyonu bol bir süreç bekleyebiliriz. Koç Kuzey Düğümü şüphesiz aynı zamanda “yeni” – “enerji” de demek olacak! Enerji kaynakları, yeni bulgular, kollektif olarak yeni enerjiler gibi temalar da sıkça konuşulacak!

Ülkemiz açısından önemli bir geçiş olacağı ise apaçık ortadadır. Gerek seçimler gerek de global anlamda Türkiye’nin siyasi pozisyonu oldukça gündemde olacak ve yine ülkece kollektif “ilkler” yaşayacağız. Başak yansımasından da ülkenin genel düzenini sağlayan çalışan kesim için (hizmet, beslenme, sağlık, güvenlik…vs) pek çok düzenleme, belki yine bu sektörlerde ilginç “ilkler” ve “yeni uygulamalar” bizi şaşırtacağa benziyor. Pek çok girişime imkan tanınacağını düşündürüyor.

Güneş’in aydınlatma prensibinde bu yansımalarla birlikte “yolsuzluk” ya da “haksız kazanç” adına da hareketli günler yaşayabiliriz. Bunu söylerken Mars’ın İkizler ve Yengeç seyirleri “insan hayatına tehditler” ya da “kollektif (ırk, dil, din, grup, kesim vs) insan hareketleri” hakkında oldukça spesifik günlerden bahsettirebilir! Yine Kuzey Düğümün klasik yöneticisinin Merkür olduğunu ve Merkür Retrolarının ya da hareketlerinin önemli noktalara işaret edeceğini de notlarımıza ekleyebiliriz.

Ek olarak Koç;

Başlatma – kafa kafaya mücadele prensipli, Terazi’de denge ve tarafsızlık prensipli burçlar olduğundan bazı durumlara “geçici -hızlı çözüm bulma” durumu da yaşayabiliriz. Zira Koç başlatmasıyla ve “yol açmasıyla” ünlüdür fakat sürdürmek onun işi değildir. Dolayısıyla bireysel hayatlarımızdaki girişimlerde deneme – yanılma payımızın da bulunabileceğini, başlattığımız ilklerin geçici süreçlere hizmet edebileceğini de aklımızda bulundurmalıyız.

Bunları sağlamlaştırmak büyük ölçüde şartlara bağlı olacaktır. Satürn’ün, Plüto’nun ve Jüpiter’in de bu yıl düğümlerle olan bağlantılarında açılım gösterecek önemli sosyo – kültürel ve gayet tabi kollektif yapılanmalar da göze çarpacaktır. Bunları açılar kısmında önceleyeceğiz.

2023 Tutulmalar

Geçmişten günümüze Koç - Terazi Tutulmaları

2023 Tutulmalar

Koç Terazi tutulmalarının 129 nolu saros serisine ait olduğunu düşünürsek bu tutulmaların geçmişte ne tür etkiler getirdiğine bir göz atalım. 129 nolu Saros tutulmaları elbette daha detaylı incelenebilir, zira sadece Koç – Terazi aksında değil farklı yıllarda farklı burçlarda da yansımaları var.

Ben yakın siyasi tarihte Kuzey Düğüm Koç, Güney Düğüm Terazi tutulmaları yansımalarını derledim. 

1951, 1964, 1969,1982,1987,2000, 2005, 2018 gibi 129 nolu saroslarda hep siyasi, askeri, sportif ya da önemli kurum ve siyasi liderlerle ilgili konular aktifleşiyor. Mesela ilkler adına TRT’nin kuruluşu, Tofaş’ın açılışı, 1982 Anayasası vb gibi örnekler verebiliriz. Türkiye’nin komşularıyla ilgili konularda ise savaş – barış – iç karışıklık meseleleri ve kısmen Türkiye’nin dahil olduğu durumlar sıkça yaşanmış.)

Mart 1987

Doğal Afetler
Kıta Sahanlığı Meselesi
  • Yine aynı tutulmanın ışığında 27 Mart 1987’de Yunan tarafının Bern Anlaşmasını tanımadığını ve Kuzey Ege’de petrol arama ve sondaj çalışmalarına başlayacağını açıklamasıyla birlikte Türkiye ve Yunanistan arasında “Kıta Sahanlığı” tartışması tekrar gündeme gelmiş. Kaynaklara göre aslında bu Kıta Sahanlığı meselesi Kasım 1976 döneminden kalma bir mesele ve tarafların o dönemde Bern Anlaşması uzlaştırıldığı ve krizi tırmandırmamak için herhangi bir eylemde bulunmamasında karar kılındığı belirtiliyor.
  • Ne ilginçtir ki 1976’nın Ekim ayında 29 derece Terazi’de politik eylemsizliğin dibini vurgulayan Tam Güneş Tutulması olmuş. Şimdi Nisan 2023’ün 29 derece Hibrit Koç Güneş tutulmasının geliyor olması da hayli enteresan değil mi? O zaman hareketsiz kalmayı (Terazi) seçen, 1987’de de ikili krizler yaşayan Türkiye ve Yunanistan bu tutulmada 2023’te 29 derece Koç tetiklenirken nasıl aksiyon alacak dersiniz? Bu da başka bir inceleme konusu olsun.
Naim Süleymanoğlu, Bulgaristan Krizi ve Göç
Grevler
İlkler
  • Mart 1987 Kadın Çevresi Yayıncılığın çıkarttığı Feminist dergisi yayına başladı Sahibi ve yazı işleri müdürlüğünü Handan Koç’un yaptığı derginin başlıca yazarları.Ayşe Düzkan, Handan Koç, Minu, Defne, Filiz k., Serpil, Gül, Sabahnur, Vildan, Stella Ovadis idi Dergi, Mart1990’da yayın hayatına son verdi. (Koç – Terazi’nin ilk’ler ve belki furyalar esintisine ve tabi kadın öncülüğü enerjisine örnek verilebilir.)
Avrupa Parlementosu Krizi ve Ermeni Sorunu
Askeri Hareketlilik

Siyasi ağırlığı olup da veremediğim çok örnek var, fakat bunları da araştırabilirsiniz.

Her şeyden önce vatanımız sağolsun, milletimiz varolsun. 

Aşağıdaki içeriklere de göz atmak isteyebilirsin! 

https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2018/02/white_divider_bottom-1.png
https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/astrologic-yeni-logo_FINAL-08-640x180.png

Görmesini bilenler için yıldızlarda nice sırlar saklıdır!

error: Oppss!