fbpx
 
https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/1-1.jpg

Astrologic2023 Plüto Kova burcunda

2023 Plüto Kova burcunda

Hayli ilginç ve enerjilerin değiştiği bir yıla hazırlanıyoruz! 2023 pek çoğumuz için pek çok “ilk” demek olacak! Bakalım ne tür etkiler bizi bekliyor?

Dilimin döndüğünce ve kendi bilgimce hem çalışmalarımı hem de öngörülerimi paylaşıyorum, faydalı olması dileğiyle!

https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/2-1.jpg
2023 Plüto Kova burcunda

2023 Plüto Kova burcunda bizlere neler getirecek?

2023 Plüto Kova burcunda

Plüto kuşaklar için güç algısı, güç odakları, geri dönülemez dönüşüm ya da yıkım (gerek biyolojik, gerekse de deneyimsel), ölüm, korkular ya da kontrol edilemeyen korku sebepleri, manipülasyon, yeraltı, gizlilik, dışlanma, baskı gibi kavramları ifade eder.  

Uzunca bir süredir Oğlak’ta seyrine devam eden Plüto, global anlamda hükümetlerin, devletlerin, sistemlerin, yapıların ve kuralların dönüşümüne sebep oldu. Bireysel anlamda pek çoğumuz da Oğlak alanında uzun yıllara dağılan değişimler yaşadık. Yay ile antisyasında yabancılar, uzaklara seyahatler, eğitim, sosyo-kültürel gelişim, aşırılıklar, yayılmacılıklar gibi pek çok konuyla ilintili de geri dönülmez değişimler gerçekleştirdi. 

Şimdi ise;

Kova’nın ilk derecesine giren Plüto, global anlamda yaşadığımız dönemde artık gücün merkezinin değiştiğinin ilk işaretlerini vermeye başlayacak. Aslında 2023 bu etkiler için bir fragman niteliğinde olmakla birlikte asıl geçişi daha sonraki yıllarda daha da hissedeceğiz. Plüto gibi ağır bir gezegenin Kova enerjisiyle birleşmesiyle birlikte;  kollektiflerin, aynı amaç için birleşmiş toplulukların, gerektiğinde karşı çıkan ve isyan eden yapıların, “güç” olarak bilinen merkezlerin algısının geri dönülmez dönüşümünü izleyeceğiz.

Bozuk ve çürümüş toplulukların yıkılmasından tutalım da gücün artık hangi alana kaydığına kadar dönüşüm kaçınılmaz olacak. 

Tarihe dönüp baktığımızda;

Plüto’nun her burç değiştirdiğinde dünyada geri dönülmez değişimler meydana geldiğini görürürüz. Dünya savaşları Plüto Yengeç etkisiyle “dünyaya hükmeden soylu aile” kavramını yıkmıştır. Tabi bu değişimler bir günde ya da bir haftada meydana gelecek şeyler olmayacak. Adeta bir kar tanesinin çığa dönüşmesi gibi zaman içinde gelişimine devam eden değişimler silsilesi olarak hayatlarımıza nüfuz edecektir. 

2023 Plüto Kova burcunda

2023 Plüto Kova burcunda neler beklemek gerekir?

2023 Plüto Kova burcunda

Genel kapsamda Plüto Kovanın olası kollektif etkileri;
  • Globaldeki çoğunluk ve azınlıklar ile beraber bu konularla ilgili krizli meselelerde dönüşümler,
  • Yeraltı ve mafya gibi gruplaşan yapılarla ilgili gündemler,
  • Topluluklar ve insanların bir araya bir amaç için geldiği yapılarla ilgili göze çarpan gelişmeler,
  • Gücün devletlerin elinden çıkıp artık teknoloji ya da yeraltı kaynakları açısından söz sahibi kesimlerin eline geçmesi minvalinde durumlar,
  • Tıpkı Plüto Yengeç ve Dünya Savaşı örneğinde olduğu gibi tüm dünya vatandaşlarını etkileyecek global çapta kitlesel hareketlenmeler, 
  • Küresel kriz anlamına gelebilecek gelişmeler,
  • Güç kavramı adı altında “para”nın ve “değer”in dönüşümü (Belki bu hem teknoloji hem de yeni keşfedilen yeraltı değerleri sebebiyle gerçekleşebilir.),
  • Kitlesel iletişim ya da teknolojiyle beraber tüm dünyadaki insanların artık dünya vatandaşı olarak katılım gösterebileceği platformlar, oluşumlar – belki göçler ya da memleket değişimleri,
  • Haritalarında Kova semboliklerinin yoğun olduğu ülkelerle ilgili büyük değişimler (Suudi Arabistan, Amerika,  İran, İngiltere vb gibi..)
  • Global çapta yankı uyandıracak devrimci hareketler ve gayet tabi buluşlarla değişecek sistemler,
  • Buluşlara parantez açacak olursak bunlar hastalıkların çaresi olabileceği gibi kitle imha ile ilgili savunma sanayini de ilgilendiren türde buluşlar olabilir,
  • Yine kitleleleri ilgilendirecek ve etkileyecek doğal afetler, 
  • Kısacası Plüto bir burç değiştirdiğinde tüm dünya vatandaşları da hep birlikte bir dönüşüm eşiğinden atlayacak demektir. Bunun bilimle alakası olabileceği gibi yine korkulan, çekinilen ya da sistem karşıtı gruplarla da ilgisi olacaktır.
Bireysel haritalarınızda ise

Kova ve Akrep yerleşimleriniz hali hazırda dünyada devam etmekte olan dönüşümden dolaylı ya da direkt olarak etkilenecek demektir. Örneğin meydana gelen değişimlerle mesleklerin, ülkelerin, ticaretin ya da eğitimin global etkilerden ötürü seyrinin farklılaşacağını düşünebilirsiniz.

Yine aynı alanda dönüşüm kaçınılmaz olacak ve sağlam olmayan pek çok alanınız oldukça zorlanacaktır. Bu sebeple sistemlerinizin, planlarınızın, mesleğinizin, yaşadığınız yerin, ailenizin ve finansal planlarınızın ne denli sağlıklı yapılarda olduğunu muhakkak ölçmeniz ve varolan sorunlara uzun soluklu çözümler üretmeniz gerekecektir.  

2023 Satürn Balık burcunda

Geçmişten günümüze 2023 Plüto Kova burcunda yansımalarına göz atalım!

Global Yansımaları - Tarihten Günümüze

2023 Plüto Kova burcunda

Plüto Kova seyahatinin tarih boyunca neleri değiştirip dönüştüğüne aşağıdaki örneklerle bir göz atalım; 

Plüto Kova’nın bir önceki dönemi (1797’ye kadar sürer) ;
  • 1776’da kurulan ABD’nin hala koloni savaşlarının sürdüğü zaman dilimine denk gelir.
    • Beklenmedik bir şekilde ABD kolonileri Fransa’dan destek almıştır. Fransa ABD’yi resmen tanıyarak ittifak anlaşması yapmış ve hemen ardından Kral 16.Louis İngiltere’ye savaş açmıştır.
    • Burada şunu anlamak gerekir ABD bir devlet olarak hem 13 kabileden oluşan yerliler hem de Büyük Britanya (İngiltere) ile savaş halindedir. Bu savaş aslen 1775’te başlamış ve 1783’te bitmiştir.
    • Aslen bir bağımsızlık savaşı olarak başlamamış, aksine İngiltere – Fransa’nın koloni sömürüleri sebebiyle kendi zararlarını yüksek vergilerle kompanse etme arzusu sebebiyle bir tepki olarak alevlenip büyümüştür.
    • Kaynak; https://en.wikipedia.org/wiki/1778#:~:text=July%204%20%E2%80%93%20American%20Revolutionary%20War,fleets%20fight%20to%20a%20standoff 
    • Hatta ek olarak; Çatışmalar önce Büyük Britanya’nın sömürge sorunlarından kaynaklanan bir iç savaş olarak başladıysa da; 1778’de Fransa Krallığı‘nın, 1779’da İspanyol İmparatorluğu‘nun 1780’de Hollanda‘nın Koloniler’in yanında yer almasıyla, uluslararası bir savaşa dönüştü.
  • Bu dönem yine Osmanlı’da I.Abdülhamid dönemine denk gelir. Rusya ile Kırım problemi yaşanmış, Rusya Kırım’a Han tayin etmiş fakat mesele sonra araya Fransızların girmesiyle 1779’da imzalanan Aynalıkavak Tenkihnâmesi ile Kırım’ın müstakil kalması karara bağlanmıştır. Kırım tıpkı Osmanlı’da olduğu gibi hala önemli ve politik bir güç merkezidir.
  • 1778 – İngiliz kâşif James Cook, Hawaii‘ye ulaştı ve Kuzey Amerika ile Pasifik’in Kuzeybatısının kıyılarını araştırıp ve haritaladı. (Burada başka sembolikleri de göz ardı etmemek gerekir. Zira aynı yıl Satürn Akrep, Uranüs İkizler, Jüpiter Aslan ve Neptün Başaktı ve Tutulmalar Yengeç – Oğlak aksındaydı.) Bu durum elbetteki kollektif bilimsel ufukları etkileyen bir durumdu.
Atık ve birbirine bağlı büyük sistemler
  • Çok ilginç bir gelişme göze çarpıyor ki yine aynı dönem dönem Plüto Kova, Satürn Akrep ve Uranüs İkizler (Düğümler de Oğlak- Yengeç aksında) seyahati devam ederken İngiliz Joseph Bramah (mucit ve çilingir) sifonlu tuvaleti icat etmiş. Maalesef buna dair bir gün ya da zaman teyidi bulunmuyor.
    • Bunun önemi şudur ki; bildiğimiz üzere bu sistem geliştirildikten sonraki dönemlerde ise bir damar benzeri kanallarla günümüz modern atık gider sistemi yaygınlaşacaktır.
    • Yine aynı kişi 1795’te Hidrolik Pres’i icat etti. Bir plüto semboliği olarak “atık” ve “global etkileri” başlığı altında bir örnektir.
Gayet tabi harita bir bütündür.

Bu sebeple kitlesel etkilere sahip Plüto’yu kesip almak ve saf arketipi anlatmak hayli zor 🙂 Bu noktada konuyu kakanın kollektif yolculuğu olarak derleyip, konuyu gülerek kapatalım 🙂

Ne yazık ki sınırlı kaynaklarda o döneme ait Plüto Kova’nın nokta atışı semboliğini bulmak hayli zor çünkü bu bir nesli ve 20 küsur yılda meydana gelen devinimleri anlatıyor. Bir tarihçi muhtemelen 1778 – 1797 yılları arasındaki büyük resmi daha iyi izah edebilirdi.

Fakat bir astrolog olarak en azından buradan bakınca Plüto’nun semboliği olan çürük şeyleri geri dönülemez dönüştürmek, güç odakları, toplu ölümler ve Kova’sal semboliklerden ise kitlesel anarşik akımlar (mücadele ya da isyan) konularının 18 yüzyıla damga vurduğunu söyleyebilirim.

Bu yüzyılda;

Giyotinle idam edilen Fransa Kraliçesi Marie Antoinette, 34 yıllık uzun saltanatında Kırım’ı Rusya’ya katan Çariçe II.Katerina, hem bilimadamı hem devlet adamı olan Amerikalı Benjamin Franklin, Amerika Birleşik devletlerinin ilk Başkanı General George Washington yaşamıştır. Sırf bu figürlerin yaşam dönemlerinin bahsi bile dünya savaşlarına yani; dünya uluslarının “yaşamları için kitlesel bir mücadele” göstermelerine bir örnektir.

Yayılma gösteren pek çok “devrim” ilk sebep olarak “hayatta kalmak” amacıyla birbirlerine karşı birlik haline gelen sosyal topluluklar – kitleler (sivil, ulus, kabile ..vs) tarafından (koloniler, milliyetçi gruplar, yerliler, fransızlar, ingilizler vs vs) başlatılmış. Tabi bu öyle bir durumdur ki pek çok kesim hayatta kalma savaşı verirken ekonomi ve sosyal yaşam da büyük ölçüde zarar görmüştür. Nitekim Amerika bir güç odağı olarak başlı başına dünya tarihi için önemli bir göstergedir.

Ek olarak monarşi ve krallıkların gittikçe zayıflaması açısından önemli bir süreçtir, zira takiben Plüto Balık yıllarında pek çok krallık yıkılacak ve sanayi devrimi ile dünyanın çehresi değişecektir. Tabi burada kuş bakışı – genel görüntü ile Plüto’ya baktık fakat daha detaylı inceleme açısından diğer gezegen geçişleri, tutulmalar ve açısal bağlar da dikkate alınmalıdır. 

Sonsöz ;

Şüphesiz Tarih ve Gökyüzü araştırmayı sevenler için nice örneklerle doludur 🙂 Eğer ilgili bir astrolojiseverseniz Plüto’nun burç değişim senelerini araştırmanızı tavsiye ederim. Böylece kollektif olarak hangi devri kapanmış, neler yıkılmış gibi durumlar daha iyi oturacaktır. 

https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2018/02/white_divider_bottom-1.png
https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/astrologic-yeni-logo_FINAL-08-640x180.png

Görmesini bilenler için yıldızlarda nice sırlar saklıdır!

error: Oppss!