fbpx
 
https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/1-1.jpg

2023 Yılı Önemli Açılar

2023 Satürn Balık burcunda

Hayli ilginç ve enerjilerin değiştiği bir yıla hazırlanıyoruz! 2023 pek çoğumuz için pek çok “ilk” demek olacak! Bakalım ne tür etkiler bizi bekliyor?

Dilimin döndüğünce ve kendi bilgimce hem çalışmalarımı hem de öngörülerimi paylaşıyorum, faydalı olması dileğiyle!

https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/2-1.jpg
2023 Yılı Önemli Açılar

2023 Yılı Önemli Açılar Listesi

2023 Yılı Önemli Açılar

Tüm açılar ve açıklamaları sayfayı kaydırdıkça okuyabilirsin, ama hızlıca açı yorumunun bulunduğu bölüme gitmek istersen butonların üzerine tıklayabilirsin.

2023 Yılı Önemli Açılar

Koç burcunda Jüpiter - Chiron Kavuşumu (12 Mart 2023)

14°26' Koç burcu

2023 Yılı Önemli Açılar

Tarihler 12 Mart 2023’ü gösterirken Koç burcunda Jüpiter ve Chiron kavuşumu yaşayacağız.

Jüpiter;

2022’de Mayıs – Ekim ayları arasında Jüpiter Koç burcu etkisini deneyimlemiştik. Pek çok girişimin, atılımın ve yeniliğin yüceltilmesi ve önlenemez artışı temasına sıkça rastladık. Jüpiter’in genişlemeci ve yayılmacı doğasıyla beraber Koç etkisiyle de dünya üzerinde savaşların alevlendiği bir dönem yaşadık. Bu geçiş Mayıs’ta Boğa’ya geçene kadar da etkisini sürdüreceğe benziyor.

Chiron;

Hali hazırda uzunca bir süredir Koç burcunda seyrini sürdürdüğünü ve global yaşantıda bireyselleşmeden yaralanmayı ve bireyselleşmede bilgelik edinmeyi hayatımıza getirdiğini görüyoruz.

Bu ikilinin kavuşumuyla birlikte;
  • Hem bir uzmanlık genişlemesi hem de sosyal sistemde zararlı olarak tanımlanabilecek yayılımların artışı söz konusu olabilir.
  • Chiron’da bilgelik de mevcut olduğundan Jüpiter Koç ile birleştiğinde “girişimcilik” açısından oldukça faydalı bazı temalar görebiliriz.
  • Bazı ticaret mekanizmalarının bir nevi yerini “bireysel çalışma alanlarına” bıraktığını görebiliriz. Bu bir nevi “taşeronculuk” mantalitesinde geliştirilen ve kişilerin mesleklerini bir yapıya bağlı fakat bireysel sürdürdüğü yapıların yaygınlaşması demek olabilir.
  • Bir başka yönden ele alacak olursak; Koç burcuna dair “zarar” burada Chiron’un semboliklerinden olan “yara” ya da “yara gibi hissettiren” temalarla da çifte bir yoksunluğu, zararı ya da kalıcı baltalanmışlığı da anlatabilir.
  • Bu durumun yarar mı zarar mı olacağı aslında milyonlarca harita tipi olduğu düşünülürse kişilere ve olaylara göre değişim gösterecektir.
  • Tıp ve Bilimle ilgili de organ nakilleri ya da hastalıkların kökünü kurutacak yeni tedavi yöntemleri (beyin, kalp ve gözle ilgili olabilir) duyabiliriz. Tabi burada Ay düğümlerinden ve Satürn’den de destek bulacak görünümler dönemlerini beklememiz gerekecek.
  • Diğer yandan da doğal afetler, savaş, hastalık, hava ve deniz kazaları gibi anlamlara gelerek toplumlarda iz bırakacak tarihi olaylara da sebebiyet verebilir.
  • Jüpiter’in kültür, eğitim, inançlar, yolculuklar, yabancılar ve sosyo kültürel bağlarla da alakası bulunduğundan Koç etkisiyle birlikte bu konularda öne çıkan kişilerin ya da konuların olması olasıdır.
  • Chiron etkisiyle birlikte de yine bu Jüpiteryan konularda öne çıkan kişi ve konuların “hasar yaratmak” ya da “bilgelik yaymak” temalarını gerçekleştirmesi söz konusu olabilir. Örneğin eğitimde ilk öğretimin sisteminin değiştirilmesi ya da herhangi sebepten pilot okulların açılması gerekliliği gibi…
Tarihte “iz” bırakan “ilkler”…

Çoğu zaman bazı açıları açıklamak için mevcut gökyüzü ortamını göz ardı ederek bağımsız bir not düşüp, açıklamaya çalışıyoruz. Fakat Jüpiter – Chiron kavuşumunu mevcut düzlemde gözden geçirecek olursak (Tutulmalar, Satürn Balık geçişi, Plüto Kova geçişi vs gibi…) global anlamda “ilklerin yaşanması” ve bunların iyi ya da kötü anlamda literatür veya tarihte “iz bırakması” kaçınılmaz olacaktır.  

Bireysel anlamda ise;

Haritanızın Koç alanında hem size bilgelik katacak hem de fazlasıyla mücadele edeceğiniz bireysel yenilikler anlamına gelecektir. Bu anlamda Koç’un her daim başlangıcın kendisini olduğunu ve birşeyleri sürdürmek için istikrara ve disipline her daim ihtiyaç duyacağınızı eklemek gerek. 

2023 Yılı Önemli Açılar

Satürn Balık - Ay Düğümleri Desteği (14 Nisan 2023)

Balık-04°04' / Akrep-04°04' / Boğa-04°04'

2023 Yılı Önemli Açılar

2023’ün Nisan ayında Balık burcundaki Satürn, Akrepteki Güney Düğüme üçgen ve Boğa’daki Kuzey Düğüme sekstil verecek.

Satürn Balık hakkındaki detaylar için tekrar aynı isimli yazıma göz atabilirsiniz.  (Bkz; Satürn Balık burcunda yazısı için tıklayabilirsin.)

Ay Düğümleri ve Satürn ilişkisi;

Ay Düğümleri pek çok anlama gelmekle beraber özünde “kitlesel beraberlik” (bir durumdan pek çok kişinin etkileniyor olması hali) ve “yeni-eski deneyimlerle” alakalıdır.

Satürn de toplumsal kurallar (yaptırımı olan), yasalar, sistemler, kontrol mekanizmaları, örgütlenmelerle ilgili olduğundan kitleleri ilgilendirecek krizlerin aşılması için “yasal” ve “sistematik” düzenlere oturtulması temasından söz edebiliriz.

Satürn Balık’ta da bahsettiğimiz gibi dijital ekonomi, devlet yapılarının değişimi, uluslararası hukuk, politika, bilim, teknoloji ile ilgili birliktelikler söz konusu olacaktır. Daha önce ölçülemeyen, saptanamayan şeylerin saptanması ya da yasa dışı kalan alanların yeni düzenlemeler çerçevesinde bir düzene alınması söz konusu olabilir. 

Bireysel anlamda ise;

Haritalarınızın Balık, Akrep ve Boğa alanlarında çeşitli yapılandırmalar, sistemleşme, düzenleme ihtiyacı ve ileriye dönük temellendirme için zemin hazırlama etkileri görebilirsiniz. Burada ilişkiler, para, birikim ve değerler büyük rol oynayacak ve “geleceğe dönük” değişimler yaratacak adımlardan söz etmek mümkün. Tabi yaptırımlar ya da zorunluluklar da haritalarınızın yapısına göre bahsedilebilecek detaylardan olabilir.

Satürn geldiği alanda düzen göremezse burayı yapılandırmak için tüm gücüyle üzerimizde baskı kurar. Fakat sorumluluklar alınmış ve emek verilmişse üzerine daha sağlam yapılar inşaa etmenize de olanak tanıyacaktır. 

Tarihte bu açının en benzer hali 27 Nisan 1966’da olmuştur.

Bu dönem uçak yapımları, uzay çalışmaları, yeni para birimleri ve enteresan bulduğum Şeytan Kilisesinin kuruluşu gibi pek çok olay vuku bulmuş.

Bilim, finans ve örgütsel yapılar göze çarpıyor. Artı yine aynı dönemde Vietnam savaşına karşı olan toplulukların protestolarından bahsediliyor.

Tam açı gününde ise oldukça eski dini bir kurum olan Roma Katolik Kilisesi ve Sovyetler Birliği liderleri arasındaki ilk görüşme de meydana gelmiş. 

Türkiye açısından bakacak olursak;

1966’da Muş, Varto da Mart ve Ağustos aylarında iki deprem meydana gelmiş. Burada Satürn – Chiron Balık ile Neptün – Güney Düğüm Akrep üçgeni dikkat çekici. Tabi yine aynı haritada Uranüs Satürn’e karşıt ve Plüto ile kavuşum gibi detaylar da var. İnternetten detaylı saatini araştırıp ayrıca incelemek için güzel bir done. İlgilenen astrolog arkadaşlarımın da haritayı görmesinde fayda olur. 

28 Nisan 1966’da Genelkurmay Başkanı Cemal Tural, bir genelgeyle “Komünizmle Mücadele Metodları” kitabının askeri okullar ders programı içine alınacağını açıkladı. 

Bu yukarıdaki açıklamadan da anlayacağımız üzere;

1966 yılında askeriye ve devlet kurumları ile terör ve dini yapılanmalar (tarikat, cemaat vs) arasında bir mücadele olduğu görülüyor. Yani bir başka deyişle sistemlere sızdığı düşünülen gayriresmi yapılanmalara resmi baskı uygulanıyor (Satürn Balık) ve bunları yeni düzlemde yer bulmaması adına kısıtlamaya çalışıyor (Akrep Güney düğümle etkileşimi). Daha ayrıntılı bilgiler için https://almanakturkiye.wordpress.com/1966-2/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

2023 Yılı Önemli Açılar

Jüpiter Boğa - Plüto Kova Karesi (18 Mayıs 2023)

Boğa-00°18' / Kova-00°18'

2023 Yılı Önemli Açılar

18 Mayıs 2023’te Boğa burcundaki Jüpiter ile Kova burcunun ilk derecesine henüz geçen Plüto arasında zorlu bir kare açı meydana gelecek.  

Bu global anlamda güç paylaşımı çekişmesi, toplumsal değerlerin zorunlu dönüşümü, bir yanda dikta diğer yanda da yayılmacılık çekişmesi gibi pek çok aykırılığı anlatacaktır.

Gücü elinde tutan belirli kesimlerin diğerleri üzerinde baskı kurmaya çalışması ve meydana çıkan gerilimle alakalıdır. Bu iki burç aynı zamanda birbirinin kontra antisyasıdır. Dolayısıyla bir yanda enerjiyi ve değeri korumakta ısrar etme prensibi diğer yanda da yaygınlaşma ya da kullanımın artması sebebiyle değersizleşme gibi birbirine ters zeminlerden bahsetmek mümkün olacaktır.

Bu sebeple ekonomide, maddi manevi değerlerde, kollektif yapılanmalarda pek çok alanda zorunlu ve baskın dönüşümlerin izlerini görebiliriz. Yasadışı pek çok konuyla alakalı da bu dönem ilginç gelişmeler gündeme oturabilir. 

Bireysel haritalarınızda da;

Koruyup geliştirmek istediğiniz değerlerle ilgili alanlarınızda toplumsal yansımalardan ötürü zorlanabileceğinizden bahsetmek mümkün. Paranın değerinin düşmesi, kaynakların sınırlı hale gelmesi, piyasaların stabilize olamaması gibi pek çok yansıması olabilir. Bu dönem yapacağınız uzun soluklu yatırımlarda, katılacağınız topluluklarda, alacağınız mühim kararlarda her anlamda iyi bir gözlemci olmanız gerekecek. 

Ek bilgiler için Plüto Kova ve Jüpiter Boğa yazılarımı okuyabilirsiniz. 
Tarihsel yansımalara baktığımız zaman;

Jüpiter Plüto karelerinin 1940, 1953 yıllarında (Jüpiter Boğayken) gerçekleştiğini görüyoruz. Burada da baraj yapımları, orduların ve donanmaların harekatları, havaalanları, depremler ve çatışmalar (savaş) göze çarpan olaylar arasında yer alıyor. 

2023 Yılı Önemli Açılar

Jüpiter Boğa - Kuzey Düğüm Kavuşumu (2 Haziran 2023)

Boğa-03°37'

2023 Yılı Önemli Açılar

Tarihler 2 Haziran 2023’ü gösterirken Boğa burcunda seyrine devam eden Jüpiter, artık Akrep-Boğa aksını terketmeye hazırlanan Ay Düğümleriyle bağlantı kuruyor.

Jüpiter Boğa, Kuzey Ay Düğüm Boğa ile birleşerek hayatımıza bir anda ve gittikçe yayılarak artmak üzere pek çok yeniliği dahil edecek.

Jüpiter Boğa’da bahsettiğimiz üzere toplumların yazısız kuralları, değer yargıları, maddi güvenlik adımları ve maddi-manevi tasarrufları ile alakalı pek çok tema bu dönemde gündeme geliyor. Yeni bir buluş – icat – bilimsel olgu, yeni bir finansal düzlem, yeni bir değer pek çoğumuzun karşısına çıkabilir. (Jüpiter Boğa yazımı incelemek istersen buraya tıklayabilirsin!)

Kuzey Düğüm her anlamda toplumsal ilklerin yaşanacağını ve Jüpiter’in büyüten ve sınırları aştıran doğasıyla bunun yayılmacı olacağını vurguluyor. Daha detaylı örneklendirmeler için Tutulmalar ve Jüpiter Boğa yazılarına göz atabilirsiniz. 

Bireysel anlamda ise;

Haritalarınızın Boğa alanında yeni değerler, yeni toplumsal etkilerin yansımaları ve sizleri gelecekle buluşturan yayılmalara rastlayabilirsiniz. Burada finansal olarak gelişme fırsatları yakalayabileceğiniz gibi yine farklı yansımalarda şişmeler ya da abartılardan da bahsetmek mümkün olacaktır.  

Tarihe baktığımızda;

Benzer bir etkinin 1929’da meydana geldiğini görüyoruz. Burada da global anlamda ekonomik buhran etkisi vardır. Tabi o dönemin farklı semboliklerinin de etkilerini değerlendirmek gerekir.

2023 Yılı Önemli Açılar

Jüpiter Boğa - Satürn Balık Sekstili (19 Haziran 2023)

Boğa-07°12' / Balık-07°12'

2023 Yılı Önemli Açılar

19 Haziran 2023’te hali hazırda Kova Plüto’sunu karelemiş, Kuzey düğümle kavuşum etkisini de üzerini taşıyan Boğa Jüpiteri, Satürn Balık’la bir destek açı oluşturuyor. Yeni değerlerin, yayılan değer bilincinin yanısıra Satürn Balıkla birlikte artık burada bir kısım olgunun temellendirilmeye hazır olacağını düşünebiliriz. 

Çünkü;

Satürn’ün kısıtlayan, kural koyan ve sistematize eden yapısı, Jüpiter’in genişleten, büyüten ve yücelten yönleri bir düzlemde uzlaşma yoluna gidiyor. Bu da toplumsal pek çok olgunun yapılandırıldığı, kurala ve kaideye bağlandığı, toplumun düzeni için maksimum fayda düzlemine çekildiği zamanlara işaret edecek. Her ikisi de zamanın efendileri olduğundan, bulundukları Balık ve Boğa burçlarını da işin içine katarsak; bilim, teknoloji, üreticilik gibi pek çok toplum kalkınması konusunda spesifik bir dönem başlayacaktır. 

Örneğin;

Yeni bir para biriminin, üretim teknolojisinin ya da kaynağın artık resmen kullanılıyor olması, devletin resmi iznine tabi olması ya da uluslararası alanda onaya sahip olması gibi teorilerden bahsedebiliriz. Diğer yandan bu enerjinin korunumu ve etkili kullanımının sistematize edilmesiyle birlikte santraller, barajlar gibi enerji kaynak alanlarının kurulumuna da işaret edebilir.

Burada Satürn Balık’ın uluslararası etkisi, gerek siyasi gerekse de toplumsal düzenle ve evrensel teknolojiyle ilgisi de oldukça önemli olacaktır. Bir başka yansıması da tabiki Plüto Kova karesinde alınan darbelerin yine yasal çerçevede legalize bir birlikteliklerle bertaraf edilmeye çalışılmasından da bahsedebiliriz.

Yine belirtmek gerekecek ki;

Çoğu zaman açıları cımbızlamak sadece tek taraflı bir yoruma sebebiyet vereceğinden tüm bilgiler ışığında (2023’e damga vuran açılar) örgütsel yapıların güç odağı oluşturma çabası ve bunun engellenmesi ya da dünyanın artık tek bir ülke gibi globalleşmesi (modern teknoloji ve uzay çağı, kitlesel gelişim ve dönüşümle) için gereken adımların yine global siyasi birliklerle atılması söz konusu olabilir.

Ağır gezegenlerin etkisi de mutlaka “bir süreç” gerektirecektir. Bu değişimlerin sabahtan akşama değil bir sebep-sonuç ilişkisi içinde uzunca bir sürede devinimle meydana geleceklerini hatırlamak gerek. 

Benzer bir etki 1964 yılında da meydana gelmiş. Burada Kıbrıs meselesi olayları gündemdeyken Ankara’nın 2.barajı Çubuk’un hizmete girdiği dönemlere rastlıyor. 

2023 Yılı Önemli Açılar

Plüto Kova - Düğümler Karesi (23 Temmuz 2023)

Oğlak-29°06' / Terazi-29°06' / Koç-29°06'

2023 Yılı Önemli Açılar

Modern astroloji kökenli pek çoğumuz düğümleri kareleyen gezegenin “atlanmış adımları” olduğunu ve “onları tamamlaması gerektiğini” söylerdik. Fakat klasik açıdan bakacak olursak; Plüto Oğlak’ın son demlerinde güç odağı sistemler, yapılar, eski tip kurumlar ya da değeri olan kitlesel kuvvetlerin “gelecek” ve “geçmişte” kontrol oluşturma çabasıyla Düğümlere meydan okuyacak.

Bir düzeni geri getirmeye çalışma (ortak çıkarlar sebebiyle) ya da yeni bir düzen kurmayı hedefleyerek diğerini yıkmaya yönelmek bu dönemde oldukça mümkündür.

Düğümler toplumsal olarak;

Yeni ve eski deneyimleri ve aynı kaderi birlikte yaşamayı ifade ettiğinden bu dönem Oğlak etkili haritaların (ülke, kişi, şehir, kurum vs) büyük dönüşümlerini izleyeceğimiz ve “artık bir şeyleri yapmanın şeklinin eski ya da yeni bir şekilde” değiştiğinin ilk adımlarını göreceğiz.

Hükümetlerin kurulması, yıkılması, ekonomik planların yeni ya da eski sistemlere değiştirilmesi, bir düzenle vedalaşma ve yenisiyle tanışma gibi durumlar olasıdır. Hatta bu tanışmanın da global siyaset düzleminde biraz da zor olacağını söylemek mümkün. Koç ve Terazi aksıyla birlikte işin içinde fazlasıyla adalet, barış, savaş,  teması olacaktır. 

Tarihte de Plüto’nun Düğümleri karelemesiyle ilgili;

Örneklerde 1948’ten örneklemelere göz atacak olursak eğitim adına fakültelerin (ilahiyat) kurulması, eğitim sistemlerinin düzenlenmesi (din dersi seçmeli), milli kütüphane ve siyasi partiler gibi kurum ve oluşumlaarın da temellendirilmesi göze çarpıyor.

Ek olarak tabiki farklı kombinasyonların da etkisiyle fazlasıyla askeri ve siyasi soruşturma ve meclis yapılanması da göze çarpan etkilerden. Bir mana da eskinin yapılandırılması gibi değil de sanki sonlandırılıp bambaşka bir halde yeniden yapılması kavramından bahsedebiliriz.

Tabi bu kati bir etki de taşıyor. 1956’da Erzurum Şeker Fabrikası ve Santral açılışı da dönüşüm ve teknolojiyle ilgili pek çok değişime olanak sağlamış. 22 Haziran 1965’da Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri hakkındaki kanun kabul edilmiş.

Dinle ilgili pek çok vurgunun olması birazda ülkemizin düğümleriyle ilgili ve kapsamlı farklı bir başlık altında incelenmesi gereken bir konudur. 

2023 Yılı Önemli Açılar

Neptün Balık - Güney Düğüm Terazi 150'lik (15 Ağustos 2023)

Balık-27°10' / Terazi-27°10'

2023 Yılı Önemli Açılar

Hali hazırda Balık’ta uzunca bir süredir seyreden Neptün, 15 Ağustos 2023 itibari ile Güney Düğüm Terazi ile 150’lik bir açı ile kontak kuracak.

Astrolojik bilgilerimizden yola çıkarak 150’lik açının “görememezlik”, “ayrılmışlık”, “kopmuşluk” olduğunu hatırlatalım.

Dolayısıyla Güney Düğüm’ün de kollektif ya da kişisel anlamda “geçmişi”, “alışkanlıkları”, “eskileri” ifade ettiğinden de bahsetmemiz gerek. Bu anlamları Neptünle birleştirdiğimiz zaman ayrılmaların, kopmaların, öngörülemeyen durumların meydana geleceğini ifade edebiliriz.

Bu zaman zaman depremlerle bir kıta plakasının etkilenmesinden tutun da kollektif anlamda global çapta etkilenebileceğimiz büyük siyasi ya da kuramsal ayrılıkları anlatıyor olabilir.

Modellenemeyen, proje haline getirelemeyen, kurgulanamayan pek çok işe yaramaz birliktelik, kuram, olgu, yapı, ilişki, adalet kavramı bu dönemde kendisinden söz ettirebilir. Bu zamana kadar siyasi, politik ya da farklı amaç güden manipülasyonlar gündeme gelebilir. Kitleleri etki altına alan durumlar etkisini yitirebilir ya da tesirini kaybedebilir. 

Ya da yine aynı şekilde normal yollarla çözümlenemeyen pek çok durumun teknolojik gelişmelerle kurgu olarak çalıştırılabilmesi de söz konusu olabilir. Hatta “teknolojide her şey mümkündür” sözünü de sıkça duyabileceğimiz dönemler olabilir.

Bu iki burç aynı zamanda birbirinin yansımasıdır;

Ve arka planlarda ilk bakışta anlaşılamayan hassas dengeleri de beraberinde getirebilir.

Böyle düşündüğümüz zaman ; küçük bir teorik örnek ile;  insan vücudunun parçalarının klonlanması ve vücut bünyesine uygun hale getirilip adaptasyonunun sağlanması gibi kuramsal ve buluşsal konuları konuşacak olabiliriz.

Nihayetinde 150’lik aslında oraya ait olmayan ama eklenmiş anlamına da gelebilir. Tabi bu açının globalde, bireyselde ve ülkeler üzerinde farklı etkileri de muhakkak olacaktır. Bu sebeple bunun sadece küçük bir örnek olabileceğini düşünmekte fayda var.

Doğa olayları, uzay, okyanuslar, denizler, sağlık sektörü (hastaneler, bakımevleri), hapishaneler, ilaç sektörü (tıp),  istihbarat oluşumları, yardım temelli kuvvetler (kurtarıcılar) odakta olacaktır. Ek olarak Terazi semboliklerini de mutlaka “eski” ya da “geçmiş” kavramlarıyla birlikte değerlendirmek gerekecektir. 

Detaylı bilgi için tekrar Ay Düğümleri Koç – Terazi aksında yazımı okuyabilirsiniz. 

Tarihte Neptün Güney Düğüm 150’liklerine baktığımızda,

Özellikle Cumhuriyet’in kuruluşunun 2.ve 3.yıllarında

  • Tekke ve Zaviyelerin kapatılması,
  • Yabancı mallar yerine yerli malı yaygınlaştırılması çalışmaları,
  • Günün 24 saate bölünmesinin kabulü,
  • Gerici olarak kabul edilen ayrılıkçı grupların isyanları gibi önemli göze çarpan detayları görüyoruz.
Daha yakın bir tarihte Ekim 2009’da;

Türkiye’nin İlk Dev Akvaryumu açılışı esnasında da aynı açı gökyüzündeydi. Insanlar tonlarca su içerisinde yüzen deniz habitatı üyelerini cam akvaryumların içinde gezerek (entegrasyonun doğal olmayan yollarla bir şekilde mümkün kılınması) görme fırsatı bulmuştu.

Tabi bu yılın diğer dinamikleri de oldukça önemlidir. Fakat burada yine de ayrılık, adaptasyon ya da entegrasyon sembolizmasıyla  ilgili önemli örnekler vardır.

Araştırmayı seven astrolog dostlar, solar fire’dan Neptün – Güney Düğüm 150’lilik tarihlerini dizgileyip o tarihlere denk gelen olayları inceleyebilirler. 

https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2018/02/white_divider_bottom-1.png
https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/astrologic-yeni-logo_FINAL-08-640x180.png

Görmesini bilenler için yıldızlarda nice sırlar saklıdır!

error: Oppss!