fbpx
 
https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/1-1.jpg

2023 Retro Gezegenler

2023 Retro Gezegenler

Hayli ilginç ve enerjilerin değiştiği bir yıla hazırlanıyoruz! 2023 pek çoğumuz için pek çok “ilk” demek olacak! Bakalım ne tür etkiler bizi bekliyor?

Dilimin döndüğünce ve kendi bilgimce hem çalışmalarımı hem de öngörülerimi paylaşıyorum, faydalı olması dileğiyle!

https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/2-1.jpg
2023 Retro Gezegenler

2023 Retro Gezegenler Listesi

2023 Yılı Önemli Açılar

Tüm 2023 retro gezegenleri ve açıklamaları sayfayı kaydırdıkça okuyabilirsin, ama hızlıca ilgili Retro gezegen yorumunun bulunduğu bölüme gitmek istersen butonların üzerine tıklayabilirsin.

2023 Yılı Önemli Açılar

Uranüs Retrosu

24 Ağustos 2022 - 22 Ocak 2023 / Boğa Burcu

2023 Retro Gezegenler

24 Ağustos 2022 itibariyle Boğa burcunun 18.derecesinde başlayan Uranüs retrosu kollektif ilginçlikleri bir süre yavaşlatmıştı.

Uranüs retrodayken;

Aktif olan keşif, ani farkediş, ilginç ve enerjisi – elektriği yüksek durumlar bir noktaya (Boğa) odaklanmıştı. Bu bazılarımız için karşılaştığı yeniliklere adapte olmak, bazılarımız için ise ilginçlikleri normalize etmeye – çözmeye çalışma süreci demek olabilir.

Yılın ilk ayında 22 Ocak 2023’te Uranüs retrosunu bitiriyor.

İleri harekete hazırlanmak üzere yaklaşık 6-7 günlük bir durağanlık süreci var. Bu dönemde her gezegende olduğu gibi aşırılık etkileri gösterme ihtimali daha da yüksek olduğundan önemli karar ve süreçlerin denk getirilmesi tavsiye edilmez. Bu dönem sonrasında ilerleyen Uranüs’ün farklı, sıradışı, zaman zaman mantık dışı, elektrik yükselten, ilginç doğası aktive olacaktır.  

Genel açıklama; “Retroların genel kapsamı”;

adaptasyon, düzeltme, yeniden yapılandırma, tekrar etme, gözden geçirme, denetleme, herhangi bir şeyin eksikliği sebebiyle (gereken bilgiler, şartlar veya ortamlar) henüz hazır olmama gibi temaları vurgular.

Kendi deneyimimle;

Uranüs ileri ve geri hareket günleri bana “bir şeylere farklı bir ışıkta bakmak”, “değişimler yapmaya karar vermek”, “şaşırtıcı gelişmelerle karşı karşıya kalmak” gibi etkiler getirdi.

Hayatım büyük ölçüde değişmese de bundan sonraki durumlara “farklı bir gözle baktığımı” ve asıl değişimlerin de bunun ardından geldiğini söyleyebilirim. Bir nevi kelebek etkisi aydınlanması gibi.

Tabi kişisel haritalarda çeşitli kombinasyonlarla farklı anlamları ve deneyimleri de olabilir. Burada yaklaşık – genel etkisinden bahsediyorum.

2023 Yılı Önemli Açılar

Mars Retrosu

30 Ekim 2022-12 Ocak 2023 / İkizler

2023 Retro Gezegenler

30 Ekim 2022’de İkizler burcunun 25 derecesinde başlayan ve 2022 yılına damga vuran bir etki yaratan Mars Retrosu İkizler burcunun 8.derecesinde 12 Ocak 2023’te sona erecek. Her gezegende olduğu gibi ileri harekete hazırlanırken durağanlaşma sürecinde yaklaşık 4-5 gün temkinli olmakta fayda olacak.

Mars geri gittiğinde;

Tüm Marsiyen aktivitelerde zorlanma görülür. Hareket, irade, yol alma, aksiyonda olma, hastalıklarla savaşma gücü, gayret, kendini ortaya koyma prensibi bu durağan ve retro günlerde “yavaşlar”, “engellenir”, “hız keser”, ya da “hazırlığını daha düzgün yapması için tekrara – adaptasyona sevk edilir”. 

İkizler burcunda gerçekleşen bu retro ile;

Aksiyon gezegeni Mars, Merkür gibi hızlı ve uçuşkan bir gezegenin yönetimindeydi. Tıpkı onun gibi tekrar, hız, düşünce, konuşma, yazma, iletme, taşıma, motor beceriler (el, kas) , bilgi edinme, tecrübe etme, pratiklik kazanma, yolda olma, hareketlilik ve çok yönlülük temalarının etkisi altındaydı.

Merkür burç değiştirdikçe;

Bu temel prensipler burçlara göre başka konularda marsiyen uğraşlar getirmişti. 29 Ekim – 7 Kasım aralığında Merkür Akrep’teyken daha da zorlanmış, hareketi kısıtlanmış ya da hareket ederken pek çok değişkene mecburiyetle bağlanmış gibi hissetmiş olabiliriz.

Bu süreç aslında bizi aksiyonlarımızı tekrar etmeye, üstünden geçmeye, harekette kısıtlanmaya, 1,5 yıllık bir sürecin ön fizibilitesini yapmaya sevk etti. Genel kanı olarak bu dönemde “daha önce hiç girişmediğimiz işlere başlamak” tavsiye edilmez, sakıncalı bulunur.  12 Ocak 2023 itibariyle (4-5 gün) artık Marsiyen enerjilerde hareket hız kazanmaya başlar.  Artık harekete geçmek ve hedefleri takip etmek için gerekli enerji toplanmıştır ya da hareketi engelleyen olaylar etkisini azaltmıştır diyebiliriz.

Genel açıklama; “Retroların genel kapsamı”;

Adaptasyon, düzeltme, yeniden yapılandırma, tekrar etme, gözden geçirme, denetleme, herhangi bir şeyin eksikliği sebebiyle (gereken bilgiler, şartlar veya ortamlar) henüz hazır olmama gibi temaları vurgular.

2023 Yılı Önemli Açılar

Plüto Retrosu

1 Mayıs 2023 - 1 Ekim 2023 / Oğlak - Kova

2023 Retro Gezegenler

1 Mayıs 2023’te Kova’nın 0.derecesinde Plüto retrosu başlayacak ve 11 Ekim 2023’e kadar Oğlak burcunun 27 derecesine kadar devam edecek. Her gezegende olduğu gibi ileri ya da geri harekete hazırlanırken durağanlaşma sürecinde yaklaşık 7-8 gün temkinli olmakta fayda olacak.

Plüto Kova geçişinden aşağıda ayrıca bahsedeceğiz. Bu noktada kısaca bahsedecek olursak global sistemlerin çürümüş yapıları son kez teste, revizyona ya da yapılanmaya tabii tutulacaktır. Kollektif etkisi iki burç arasında olacağından ve Kova’ya uzun yıllardır ilk defa geçecek olmasından ötürü hayli yüksek olacağa benziyor. Dünyanın güç dengelerinin değişmeye başladığı fakat hala bazı noktaların adaptasyona ihtiyaç duyduğunu anlatacaktır. 11 Haziran 2023’te Oğlak’ın 29.derecesine gerilerken; spesifik dönüşüm süreçlerinin global yansımaları konusunda fikir sahibi olacağız.  

Plüto kuşaklar için;

Güç algısı, güç odakları, geri dönülemez dönüşüm (gerek biyolojik, gerekse de deneyimsel), ölüm, korkular ya da kontrol edilemeyen korku sebepleri, manipülasyon, yeraltı, gizlilik, dışlanma, baskı gibi kavramları ifade eder.  

Oğlak burcu astrolojide ;

Sistemler, kurallar, yapılar, disiplin – sorumluluk, azim, özveri, ciddiyet, dünyevi başarı konuları, mesafeli olmak, olgun olmak, stratejik yaklaşmak, yönetmek, sistemleri sürdürmek, mekanize aksamlar, bilim ve teknoloji, güvenilirlik ve statüko bilinci ile ilişkilendirilir. 

Sosyal düzlemde;

Hükümet, düzen ve sistemler, kurumsal yapılar, yapı – inşaat sektörü, prestij, statüsü yüksek yöneticiler, yargı sahipleri, ana parti (iktidar), Askeriye üst rütbelileri, tarihi yapılar ve müzeler, vücutta dişler ve kemikler ile ifade edilir.

Kova burcu astrolojide;

Sosyal birlik ve beraberlik, sosyal sınıf kavramları, soğukkanlılık, kural koyuculuk, toplu hareketler (kitlesel), modern bireysellik, gelecek, dernekler ve sivil toplum kuruluşları, özgürlük arayışı, reform arzuları, farklı ve sıradışı konular ile ifade edilir. 

Sosyal düzlemde ise;

Yine benzer olarak kitlesel hareketler (dernekleşme, kooperatifleşme, çeteleşme, tarikatlaşma), kitlesel iletişim (radyo, televizyon, internet vasıtasıyla), azınlıklar, buluşlar, tehlikeli – ekstrem aktiviteler (spor, isyan, lokavt, protesto..vs), meclis gibi temalarla ilişkilendirilirler. Sağlıkta ise damar dolaşımı, kan, bronşlar, vücut statiği (biyoenerji) ile ilgilidir. 

2023 Yılı Önemli Açılar

Satürn Retrosu

17 Haziran 2023-4 Kasım 2023 / Balık

2023 Retro Gezegenler

17 Haziran 2023’te Satürn Balık burcunun 7.derecesinde retro hareketine başlayacak ve 4 Kasım 2023’te Balık burcunun 0.derecesinde sona erecek. Her gezegende olduğu gibi ileri ya da geri harekete hazırlanırken durağanlaşma sürecinde yaklaşık 6-7 gün temkinli olmakta fayda olacak.

Satürn Balık geçişine ayrı bir yazıda daha detaylı yer verdim. İncelemek istersen buraya tıklayabilirsin; https://astrologicbyecem.com/2023-saturn-balik-burcunda/

Bu retro süresince;

Satürn’ün temsil ettiği alanlarda revizyonlar, düzeltmeler, gecikmeler, adaptasyon ve hazırlık yaşanması muhtemel olacaktır.

Satürn gerilemelerinde toplumsal sistemlerin çoğu da deyimi yerindeyse tıpkı onun gibi yavaşlar, yerinde sayar, mola verir durumdadır. Kişisel hayatlarımıza da bunun etkisi bir duraksama yayılır.

Bu dönemde ara verilen işler başlatılmaya, üzerinde çalışılan projeler geliştirilmeye, yapılandırma çalışmaları tekrar hız kazanmaya başlayacaktır. Çoğumuz için bazı engelleri ifade edecektir elbet, bu sebeple engellenmelerimizi daha da hisseder hale gelmemiz de olasıdır. Satürn Kova’nın amacı sizin sistemlerinizin işlerliğini teste tabi tutmak, tutumlarınızı sorgulamanızı ve düzeltmenizi sağlamaktır. 

İleri hareketiyle;

Toplumsal çarkların dönmeye devam ettiğini ve bizlerin de katılımda bulunacağımızı söyleyebiliriz. (Adli tatiller, okul tatilleri, sektörel yavaşlama dönemleri olabileceği gibi önemli kitlesel, siyasi, toplumsal plan ve projelerin üzerinde çalışılması gibi..) Bir anlamda zamanın efendisi artık zaman akışını hızlandırmaya başlıyor demektir. 

Geçtiğimiz yıl düğümlerle zorlu kontaklar kuran Satürn 2023’te düğümlere destek verecek. Bu görünümde kollektif açıdan yapılanmalara teslimiyet ya da adaptasyon getirecektir. Bu konuya yılın önemli açıları yazısında yer vereceğim.

Satürn astrolojide;

Toplumsal kurallar (yaptırımı olan), yasalar, sistemler, kontrol mekanizmaları, zamansal döngüler, sınırlamalar, azaltma ya da küçültmeler, düzen kurmak, örgütlenmek, yönetimsel beceriler (sorumluluk, zaman ya da görev yönetimi), iş – kariyer becerileri, şehir planlama, inşaat – mimari, bilim ve teknoloji, tarihi yapı ve kavramlarıı anlatır. 

Balık burcu astrolojide;

Empati, inançlar, fedakarlık, sezgisellik, sınırsızlık, çözülme, hoşgörü, bağımlılıklar, bağ paylaşımı, şifa, bereket, aşkınlık, akışkanlık, kurbanlık – kahramanlık, bilinmezlik, çoğu zaman anlaşılması zor arka plan ya da soyut kavramlar sistemini ve temalarını vurgular. Vücutta ayakları, tutuklukları ya da paralizasyonları (felç, kapalı bilinç ya da koma) temsil eder. 

Sosyal düzlemde ise;

Okyanus aşırı uzaklar, büyük kollektif, uzay, hapishane, hastane, şifahane, gizli düşmanlar, gizli – saklı – kökü bilinmeyen konular, pek çok türde inziva temalı alan, sürgün, ibadethane, gizlenmiş ve tanımlanması zor pek çok bağ ve grup, evsiz, köle, esirler, mucizeler, sıvı ve gazlar (ve bunların sel, baskın vs gibi aşırılıkları da), temelde kelebek etkisiyle yayılan öngörülmesi zor yan etkilerle ilgili temalar göreceğiz. 

2023 Yılı Önemli Açılar

Neptün Retrosu

30 Haziran 2023-6 Aralık 2023 / Balık

2023 Retro Gezegenler

30 Haziran 2023’te Neptün Balık burcunun 27.derecesinde retro hareketine başlayacak ve 6 Aralık 2023’te Balık burcunun 24.derecesinde retrosunu bitirecek. Her gezegende olduğu gibi ileri ya da geri harekete hazırlanırken durağanlaşma sürecinde yaklaşık 7-8 gün temkinli olmakta fayda olacak.

İleri harekette;

Balık burcundayken Neptün bizlere haritamızın Balık alanında çözülmeler, dağılmalar, sis gibi basıp yavaşça yayılan durumlar ve netleştiremediğimiz konular getiriyordu. Kişisel gündemlerimize göre yavaşça hayatımızda çözülen durumlar, bir yer ya da kişiden ayrı düşmek, fedakarlık süreci, sıvı ve gazlarla ilgili sorunlar, netleştiremediğimiz karışıklıklar, büyüyen hülyalı hayaller gibi temalarınız olmuş olabilir. Yavaş yavaş farkındalık kazanmak ya da olasılıkları görmek de ihtimaller dahilinde olabilir.

Neptün gerilediğinde;

Bu sis yayıldığı gibi yavaş yavaş dağılmaya, geri çekilmeye ve içe dönmeye başlıyor. Eskiden bir yerden sızıp pek çok alana sirayet eden bu sisli durumlar, şimdi geri çekilip tek bir noktada toplanıyor. Sisin biraz dağılmasıyla retro sürecinde biraz hassaslaşabilir, inkar ya da kaçış arzusunda olabiliriz.

Bizi belirsizliğe sevk eden konuları şimdi içimizde süzme, içselleştirme, alışma, kabullenme ve mevcut durumda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çabalayacağız. Uçuk hayallerimizi şişirmek yerine gerçeklerle yaşamaya başlamalıyız.

Neptün kuşaklar için;

Sınırsızlık, çözülme, bilinmezlik fakat daha çok algılara aşina olmayan ve bilinmezlik olarak atfedilenler, görülmeden de bilinenler, sızıntı gibi yayılmalar, illüzyonlar ya da bazen yanılgıları temsil eder. İnsan algısının sınırlarını zorlayan pek çok kavram da (okyanus habitatları, uzay vs) ve gaz, sıvı gibi maddeler de bazı noktalarda Neptün’le ifade edilir. 

Balık burcu astrolojide;

Empati, inançlar, fedakarlık, sezgisellik, sınırsızlık, çözülme, hoşgörü, bağımlılıklar, bağ paylaşımı, şifa, bereket, aşkınlık, akışkanlık, kurbanlık – kahramanlık, bilinmezlik, çoğu zaman anlaşılması zor arka plan ya da soyut kavramlar sistemini ve temalarını vurgular. Vücutta ayakları, tutuklukları ya da paralizasyonları (felç, kapalı bilinç ya da koma) temsil eder. 

Sosyal düzlemde ise;

Okyanus aşırı uzaklar, büyük kollektif, uzay, hapishane, hastane, şifahane, gizli düşmanlar, gizli – saklı – kökü bilinmeyen konular, pek çok türde inziva temalı alan, sürgün, ibadethane, gizlenmiş ve tanımlanması zor pek çok bağ ve grup, evsiz, köle, esirler, mucizeler, sıvı ve gazlar (ve bunların sel, baskın vs gibi aşırılıkları da), temelde kelebek etkisiyle yayılan öngörülmesi zor yan etkilerle ilgili temalar göreceğiz. 

2023 Yılı Önemli Açılar

Venüs Retrosu

20 Temmuz 2023 - 7 Eylül 2023 / Aslan

2023 Retro Gezegenler

Venüs 20 Temmuz 2023’ten 7 Eylül 2023’e Aslan burcunda gerileyecek.  Her gezegende olduğu gibi ileri ya da geri harekete hazırlanırken durağanlaşma sürecinde yaklaşık 6 gün durak olarak da tabir edilen günlerde temkinli olmakta fayda olacak.

Şimdi bu kapsamda Venüs, Aslan ve Retro olgularını harmanlayalım; 

Venüs astrolojide ;

Sevgi , bağlar (sosyal, özel ya da resmi ilişkiler), birliktelikler, hoşlantılar, istekler, arzular, kadınlar, estetik, sanat, harmoni, politika, diplomasi, hukuk, adalet, fizik sahibiyetleri ifade eder. Aydınlık yanıyla enerjiyi korur, bağlar kurarken karanlık yanıyla da karanlık politikaları ve arzular için savaş çıkarmayı ifade eder. 

Retro prensibinde;

Adaptasyon, düzeltme, yeniden yapılandırma, tekrar etme, gözden geçirme, denetleme, herhangi bir şeyin eksikliği sebebiyle (gereken bilgiler, şartlar veya ortamlar) henüz hazır olmama gibi temalar vardır. 

Aslan burcu astrolojide ;

Çocuklar, yaratıcılık, sahne işleri, merkezde olmak, ego, cömertlik, neşe, özgüven, yaşama sevinci, kalp ve damar sağlığı, saçlar, gurur, liderlik, motivasyon, yaz mevsiminin ortası, sabitlik, direkt ifade, otorite ile ilişkilendirilir. 

Sosyal düzlemde ise ;

Lüks tüketim, sanat, kumar, borsa, eğlence, spor, çocuklarla ilgili konular, liderler, soylular, tiyatro, ünlü kişiler, park ve bahçeler, doğum oranı, spekülasyon konuları, halk evleri ile ilişkilendirilir. Sağlıkta kalp ve sırt ile ifade edilir. 

Venüs’ün Aslan seyrinde;

Finans, beğeniler, istekler, arzular, kurulan sosyal bağlar beklentisi ve isteği yüksek bir tonda olacaktır. Tabiki bu minvalde eğlence, sanat, politika, spor, siyaset, yönetim gibi pek çok konu bu dönemde göz önünde olacaktır. Antisyası ve yine Venüs yönetimi de olan Boğa burcu etkisiyle birlikte işin içerisinde dünyevi değerleri, bilimi, tekrar sanatı, fiziki gücü, stabilite arzusunu da bulmak mümkün olacaktır. 

Venüs’ün Aslan’da Retrosunu düşündüğümüzdeyse;

Yine yukarıda bahsettiğimiz finans, beğeniler, istekler, arzular, kurulan sosyal bağlar, siyaset, spor, sanat, eğlence gibi sosyal konularda adaptasyonlar, değişim süreçleri, gözden geçirmeler, tekrarlamalar, eksiklik sebebiyle tıkanıklıklar, yeniden yapılandırmalar söz konusu olacaktır.

Sevgi, kaynaklar, ilişkiler gibi pek çok venüsyen konuda daha da enerjimizi korumaya yönelik, belki “yetmezlik” hissiyle hareket eden bir yapıda olacağız.

Bu retro aynı sürece denk gelen Merkür Başak retrosuyla beraber;

Jüpiter, Uranüs, Plüto ve Mars’la gerçekleşen bir toprak üçgenine de eşlik edeceği için fazlasıyla değişim ifade ediyor olacak.

Bu değişim süreci bizi eşlikçi gezegenlerin de etkisiyle toplumsal, siyasi ya da sosyal düzenlere çıkaracak. Bu dönem seçim sonrası ülkemiz ve bizler için hükümet değişimiyle birlikte pek çok alanda ve hem siyasi, hem hukuki hem de sosyal sembolikte (belediyeler, memuriyetler, polisler, sağlık, hizmet, toprak, üretim, tarım vs) fonksiyonel revizyonlar anlamına da gelebilir.

Bununla beraber Jüpiter Boğa’nın da antisya etkisiyle Venüs Aslan Retrosunun globalde liderlerin enerji kaynakları, değerli madenler, güç odakları etrafında çekişme getirebileceğinin altını çizmek ve bunun pek çok alanda olacağı gibi finansal anlamda da yansımaları olacağını söyleyebiliriz. (Jüpiter Boğa yazısına detaylar için göz atabilirsin.

Şüphesiz sayfalarca örnekleme çıkarabiliriz.

Biraz da tarihi yansımalara göz atalım.

Tarihten kısa bir örnek verecek olursak;

30 Temmuz – 6 Eylül 2015 döneminde yine bir Venüs Aslan Retrosu meydana gelmiş.

  • Hemen bu retronun ardından 18 Eylül’de Otomobil üreticisi Volkswagen‘in dünya çapında tahmini 11 milyon aracı etkileyen dizel emisyon testlerinin dünya çapında düzenlenmesi skandalına dahil olduğu iddia edilmiş.
  • Ek olarak yine aynı dönem Dünya liderlerinin sıkça öne çıktığı, Kıbrısın tanınması adına görüşmelerin yapıldığı, uzunca zamandır görüşme yapmayan ülkelerin bir araya geldiği bir dönem olarak görülüyor.
  • Yine retronun da etkisiyle eski uçak ve gemi enkazlarının bulunuşu, kazıların ve kalıntıların ortaya çıkışı, kutsal kabul edilen yerlerin gündeme gelmesi de göze çarpan genel etkilerden. 
9 Ağustos 2007 ile 8 Eylül 2007 aralığında yine Aslan’da bir Venüs Retrosu var.

Buradan da bir takım örnekler paylaşıyorum. (Bu yılın semboliklerinde Satürn Aslan – Jüpiter Yay gibi farklı gezegen yerleşimlerinin de etkisi de var.)

  • 4 Ağustos 2007Phoenix uzay aracı, Mars‘ın kuzey kutbunu incelemek için fırlatıldı.
  • 9 Ağustos 2007Birleşik Krallık‘taki Fransız küresel bankası BNP Paribas, yüksek faizli ipoteklerde yoğun şekilde taahhüt edilen üç yüksek riskli yatırım fonundan çekilmeyi engelleyerek 2007-2008 finansal krizine işaret etti. 
  • 9 Ağustos 2007Moritanya‘da kölelik 1981 yılında çıkarılan bir kararname ile yasaklanmış olsa da, köleliği suç sayan ve ceza koyan bir yasayı kabul etti. Yeni yasa, bir kişinin köle olarak kullanılmasının 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını öngörüyor. 
Ek olarak 1999 depremi döneminde de bir Venüs Aslan Retrosu etkisi mevcuttur.

Yine enerjinin korunma prensibi ile alakalı bir etki olarak retroyla beraber korunan enerjinin sıkışması da söz konusu olabilir. Burada depremler incelenirken dikkat edilmesi gereken başka semboliklerin ve tekniklerin de incelenmesi gerektiğini hatırlatmak gerek. 

2023 Yılı Önemli Açılar

Merkür Retrosu Oğlak'ta

29 Aralık 2022 - 18 Ocak 2023

2023 Retro Gezegenler

29 Aralık 2022’de Oğlak burcunun 24.derecesinde başlayan Merkür Retrosu; 18 Ocak 2023’te 8.derecesinde bitecek. Her gezegende olduğu gibi ileri ya da geri harekete hazırlanırken durağanlaşma sürecinde yaklaşık 2-3 gün temkinli olmakta fayda olacak.

Bu süreçte Oğlak’ın ifade ettiği iletişim ve etkileşim temalarında revizyonlar, düzeltmeler, gecikmeler, adaptasyon ve hazırlık yaşanması muhtemel olacaktır. Bu dönemde resmi evraklarda ve iletişimlerde dikkatli olmak gerekir.

İmza, anlaşma ve sözleşmelerin bu döneme denk getirilmesi tavsiye edilmez. Yarım bırakılan işlerin toparlanması ya da hazırlıkların sürdürülmesi önerilir. 

Bu süreçte Retroya girerken Venüs, Neptün ve Plüto ile etkileşimler kuracak. Finans, kadınlar, bilim, eğitim, yasalar, hukuk, yabancılar ve diplomasi ile ilgili toplumsal yansımalar görebiliriz.

Ek Bilgiler;
Oğlak burcu astrolojide ;

Sistemler, kurallar, yapılar, disiplin – sorumluluk, azim, özveri, ciddiyet, dünyevi başarı konuları, mesafeli olmak, olgun olmak, stratejik yaklaşmak, yönetmek, sistemleri sürdürmek, mekanize aksamlar, bilim ve teknoloji, güvenilirlik ve statüko bilinci ile ilişkilendirilir. 

Sosyal düzlemde;

Hükümet, düzen ve sistemler, kurumsal yapılar, yapı – inşaat sektörü, prestij, statüsü yüksek yöneticiler, yargı sahipleri, ana parti (iktidar), Askeriye üst rütbelileri, tarihi yapılar ve müzeler, vücutta dişler ve kemikler ile ifade edilir.

Merkür astrolojide ;

Aktarım / yansıtma prensibini sembolize eder. Beşer dünyada aktarılabilen herşeyi ve bunların ağlarının işleyişini (bilgi, iletişim, ticaret, öğreti, haber, yol), ufak – hızlı ve küçük bileşenleri ve hareketleri, düşünme – karar alma ve verme gibi temaları ifade eder.  

2023 Yılı Önemli Açılar

Merkür Retrosu Boğa'da

21 Nisan 2023 - 15 Mayıs 2023

2023 Retro Gezegenler

21 Nisan 2023’te Boğa burcunun 15.derecesinde başlayan Merkür Retrosu; 15 Mayıs 2023’te Boğa burcunun 5.derecesinde bitecek. Her gezegende olduğu gibi ileri ya da geri harekete hazırlanırken durağanlaşma sürecinde yaklaşık 2-3 gün temkinli olmakta fayda olacak.

Bu süreçte Boğa’nın ifade ettiği iletişim ve etkileşim temalarında revizyonlar, düzeltmeler, gecikmeler, adaptasyon ve hazırlık yaşanması muhtemel olacaktır. Bu dönemde maddi kaynaklarla ilgili süreçlerde ve iletişimlerde dikkatli olmak gerekir. İmza, anlaşma ve sözleşmelerin bu döneme denk getirilmesi tavsiye edilmez. Yarım bırakılan işlerin toparlanması, birikimin devam ettirilmesi ya da hazırlıkların sürdürülmesi önerilir.

Ek olarak birikim değerlendirme ya da alım satım işleriyle ilgilenenler için bir değer araştırma süreci anlamına da gelebilir. Retroya girerken Uranüs’le ve Mars’la etkileşimler kuracak ve bir boğa yeniayının ardından retro yapacak. Fazlasıyla maddeyi, fiziksel güç odaklarını (ekonomi) ve bunları koruma arzusunu vurgulayacak. Ek olarak sanat, yaratıcılık, sportif faaliyetler, liderle ilgili de yansımaları olabilir. 

Ek Bilgiler;
Boğa burcu astrolojide;

“Sahiplik” ve “sürdürülebilirlik” ile ilişkilendirilir. Madde, beden kuvveti, maddiyat, mülkiyet, güven, stabilite, sürdürmek, istikrar, inatçılık, sadakat, temkinlilik, sabır, sebat, tatmin, duyusal hazlar, yemek gibi temalarla sıklıkla ifade edilir. 

Sosyal düzlemde ise;

Finans, para, değerli şeyler (taş, mücevher, ürün, mülk vs), konfor alanı, fizik bedeni kullandıran sanat dalları (el sanatları, müzik, plastik sanatlar vs), vücutta boğaz – boyun bölgesi ve hassasiyetleri gibi temalardan Boğa burcu ile bahsederiz. 

Merkür astrolojide ;

Aktarım / yansıtma prensibini sembolize eder. Beşer dünyada aktarılabilen herşeyi ve bunların ağlarının işleyişini (bilgi, iletişim, ticaret, öğreti, haber, yol), ufak – hızlı ve küçük bileşenleri ve hareketleri, düşünme – karar alma ve verme gibi temaları ifade eder.  

2023 Yılı Önemli Açılar

Merkür Retrosu Başak'ta

23 Ağustos 2023-15 Eylül 2023

2023 Retro Gezegenler

23 Ağustos 2023’te Başak burcunun 21.derecesinde başlayan Merkür Retrosu; 15 Eylül 2023’te Boğa burcunun 19.derecesinde bitecek. Her gezegende olduğu gibi  ileri ya da geri harekete hazırlanırken durağanlaşma sürecinde yaklaşık 2-3 gün temkinli olmakta fayda olacak.

Bu süreçte Başak’ın ifade ettiği iletişim ve etkileşim temalarında revizyonlar, düzeltmeler, gecikmeler, adaptasyon ve hazırlık yaşanması muhtemel olacaktır. Bu dönemde faydacılık yaklaşımı güttüğümüz, genel sağlığımız ya da düzenlerimiz gibi konularla ilgili süreçlerde ve iletişimlerde dikkatli olmak gerekir.

İmza, anlaşma ve sözleşmelerin bu döneme denk getirilmesi tavsiye edilmez. Yarım bırakılan işlerin toparlanması ya da işleyişlerin daha faydalı hale gelmesii için hazırlıkların sürdürülmesi önerilir. 

Bu retro aynı anda;

Jüpiter, Uranüs, Plüto ve Mars’la gerçekleşen bir toprak üçgenine de eşlik edeceği için fazlasıyla değişime açık olacağımızı söyleyebiliriz. Bu değişim süreci bizi eşlikçi gezegenlerin de etkisiyle toplumsal, siyasi ya da sosyal düzenlere çıkaracak.

Bu dönem seçim sonrası ülkemiz ve bizler için hükümet değişimiyle birlikte pek çok alanda (belediyeler, memuriyetler, polisler, sağlık, hizmet, toprak, üretim, tarım vs) fonksiyonel revizyonlar anlamına da gelebilir. 

Ek Bilgiler;
Başak burcu astrolojide;

Mükemmeliyetçilik, eleştirellik, düzen, tertip, detaycılık (minimalizm), analiz, hizmet etmek, “işleri diğerleri için kolaylaştırmak”, bakım, hesap – kitap işleri, plan, tedbir, pragmatizm, şifacılık, hız ve pratiklik ile ilişkilendirilir. 

Sosyal düzlemde ise;

Çalışan kesim, kendi işlerini ifa edenler (esnaflar), toplumun genel düzen – hizmet ihtiyacını karşılayanlar, sağlık sektörü ya da genel sağlık durumu, memurlar, polisler, üretim, toprak, küçükbaş hayvanlar, tahıl ve bakliyat gibi taneli besinleri ifade eder. Sağlıkta beslenme (emilim sistemi), her türlü viraller (virüs, bakteri),  psikosomatik rahatsızlıklar, mide, sindirim sistemi ve bağışıklık ile ifade edilir. 

Merkür astrolojide ;

Aktarım / yansıtma prensibini sembolize eder. Beşer dünyada aktarılabilen herşeyi ve bunların ağlarının işleyişini (bilgi, iletişim, ticaret, öğreti, haber, yol), ufak – hızlı ve küçük bileşenleri ve hareketleri, düşünme – karar alma ve verme gibi temaları ifade eder.  

https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2018/02/white_divider_bottom-1.png
https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/astrologic-yeni-logo_FINAL-08-640x180.png

Görmesini bilenler için yıldızlarda nice sırlar saklıdır!

error: Oppss!