fbpx
 
https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/1-1.jpg

Oğlak 2023 Yıllık Burç Yorumları

Oğlak 2023 Yıllık Burç Yorumları

Hayli ilginç ve enerjilerin değiştiği bir yıla hazırlanıyoruz! 2023 pek çoğumuz için pek çok “ilk” demek olacak! Bakalım ne tür etkiler bizi bekliyor?

Dilimin döndüğünce ve kendi bilgimce hem çalışmalarımı hem de öngörülerimi paylaşıyorum, faydalı olması dileğiyle!

https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/2-1.jpg
Önemli Zaman Dilimleri

Oğlak 2023 Yıllık Burç Yorumları

Oğlak 2023 Yıllık Burç Yorumları

2023 yılı içerisinde spesifik etki verebilecek geçişleri, açıları, retroları ve gök olaylarını aşağıda bir liste olarak hazırladım. Dilerseniz aşağı kaydırıp uzun soluklu okuyabilir, dilerseniz de istediğiniz konu başlığı butonunun üzerini tıklayıp direkt ilgili alana gidebilirsiniz.

Keyifli okumalar!

Oğlak 2023 Yıllık Burç Yorumları

Mars Retrosu 2023

(30 Ekim 2022-12 Ocak 2023)

Oğlak 2023 Yıllık Burç Yorumları

12 Ocak 2023 civarı ;

Bir süredir gündelik yaşantınızdaki iletişimlerin sizi zihinsel olarak yorduğu ya da olağan temponuzu mecburi olarak yavaşlatan bir süreçten geçtiniz. Mars Ekim 2022’den Ocak 2023’e kadar sizin rutin hayat akışınızda ya da çalışma ve sağlık hayatınızda elinizde olmayan gelişmelerden ötürü bir takım değişimler yarattı. Mars’ın İkizler’de yaptığı retro genel olarak pek çok iletişimi, yolculuğu, haberleşmeyi, kararı ya da evrak işlerini karıştırmış ya da zorlaştırmış olabilir. Ayrıca ek olarak çoğu zaman genel bir enerji eksikliği ya da fazlasıyla efor anlamına da gelebilir.

Bir başka anlamda hayatınızdaki önemli insanlar sebebiyle sizin hareketinizi kısıtlayan, planlarınızdan sizi alıkoyan ya da engellerle karşılaştığınız bir süreç de söz konusu olmuş olabilir. Bu süreçte genel stresiniz, sağlığınız, uyku durumunuz ya da sağlık takviyelerine gereksiniminiz de söz konusu olmuş olabilir. Bazen bazı şeyleri tekrar etmeniz, belki de çoğu zaman bir şeyleri sıraya dizmeniz gerekti. Bazı durumlarda bu bir hayat şekli değişikliğiyken bazı durumlarda da yeni bir hayat şekline hazırlanırken atmanız gereken sistematik adımlar anlamına da gelebilir.

Bir başka anlamda bundan sonraki hayatın akışında yapmanız gereken değişimlere hazırlanmanız ve bunun yansıması olarak diğerleriyle kurduğunuz ilişkilere de yeni bir bakış açısı kazanmanız söz konusu olabilir. Bir anlamda Mars’ın burcunuzla ilişkisinden ötürü; genel hayat tıkanıklığınız sebebi veya kontrolü elinize tekrar almak için yapılması gereken şeyler adına farkındalık yaşamış olabilirsiniz. Bir sonraki Mars Retrosuna kadar rutin hayatınızın ya da iş, çalışma ya da sağlık akışları alanınızın düzenlenmesi gerektiği ya da diğerleriyle ilişkilerinizden doğan durumların hayatınızın akışına etkisinin kontrol altına alınması gerektiği konusunda bazı fikirler verdi. Şimdi bu adaptasyon sürecinin sonuna geldiğiniz.

12 Ocak civarı 4-5 gün Mars artık ilerlemek üzere durağan konuma geçecek. Bu süreçte dikkatli olmanız zihninize, kendinize ve içinden geçtiğiniz sürece biraz daha izin vermeniz gerekecek. Sonrasında ise artık rutininizin yavaş yavaş yine yoluna konulduğunu, artık diğerleriyle ilişkinizin değişimlerinin ardından yeni yaşam tarzına geçişe alışmaya başladığınızı ve pek de müdahale edemediğiniz genel karışıklıkların sırayla kontrol altına alındığını göreceksiniz. 

Yükselen Oğlak 2023 Yıllık Burç Yorumları

Oğlak’ta Merkür Retrosu 2023

(29 Aralık 2022 - 18 Ocak 2023)

29 Aralık 2022 – 18 Ocak 2023 tarihleri arasında Merkür Oğlak burcunda retro yaparken iletişimle ilgili yeniden gözden geçirilmesi gereken durumlar, toparlanması gereken işler ya da adapte olunması gereken değişimler söz konusu olabilir. Bu atmosferde soğukkanlı, sistematik, ileriye dönük planlamalar ya da fikirler için sağlıklı koşullar oluşturabilecek bir vizyonda kalmak önem taşıyacak.

Bu sizi;

Daha direkt olarak sizin hayat kararlarınızı veya ileriye dönük bireysel hedef ve planlamalarınız anlamında etkiliyor olacak. Kendi yükselen burcunuzda meydana gelen bu retro süreci hayatınızın büyük bir alanına etki eden bir kararı ya da hazırlığı da anlatıyor olabileceği gibi zihninizi toparlamak için bir mola vermenizi de ifade ediyor olabilir. Tüm bu temalarla ilgili koşullarda giderilmesi gereken pürüzler, yeniden değerlendirmeler ya da atılması gereken adımlar öncesinde planlamalarınız söz konusu olabilir.

Bu dönem kafa karışıklıkları, evrak işleri, üzerinden tekrar geçilmesi gereken konular ve karar öncesi planlamalar söz konusu olabilir. Bunun bir yansıması olarak dış etkenler sebebiyle sizi etkileyen koşullar ya da sağlığınıza (uyku, beslenme, dinlenme, genel stres) dair yansımalar da görülebilir. Bu süreçte net olmayan şeyler sebebiyle iletişim anlamında bazı gerginlikler de olasıdır.

Özellikle retro başlangıcı ve bitişinde 2-3 gün daha da dikkatli olmakta fayda var. Dolayısıyla bu dönem içerisinde kişisel anlamda yeni bir girişime başlamamak ya da ileride sorun yaratabilecek fakat henüz olgunlaşmamış bir konuda hızlı karar vermemek doğru bir seçim olacaktır.   

Yükselen Oğlak 2023 Yıllık Burç Yorumları

Uranüs Retrosu

(24 Ağustos 2022 - 22 Ocak 2023)

24 Ağustos 2022 – 22 Ocak 2023 tarihleri arasında kuşaklar için ilkleri, egzantirik değişimleri, anilikleri, isyan ve şokları anlatan Uranüs retro seyrinde olacak. Bu bir anlamda kontrolümüzün hayli dışında olan kollektif değişimlerin uykuda ya da ortaya çıkmaya hazırlanırken şişmekte olduğu anlamına gelir.

Bu sizin için;

Hayattan aldığınız genel keyif, yaratıcılığınız, kişisel projeleriniz, çocuklarınız veya genel moral ve motivasyonunuz gibi temalar ile alakalı 22 Ocak 2023 itibariyle kollektif olaylar sebebiyle yine değişimlere açık olacağınız anlamına geliyor. Özellikle 22 Ocak 2023 civarı 6-7 gün kritik bir süreç olacaktır. Bu süreçten itibaren bu temaların etkileneceği büyük değişimlere girişmekte temkinli olmanız ve mutlaka bir gözlem ya da inceleme süzgecine tabi tutmanız çok yerinde bir adım olacaktır.

Bu temalarınıza ek olarak;

Olayların yansıması paylaşılan finansal kaynaklar (borç, kredi, nafaka, sigorta), her anlamda genel güven ortamı arayışınız, bireysel ilişkilerinizde özel paylaşımlarınız ile ilgili konuları da etkiler nitelikte olabilir. Uranüsle gelecek olan farkındalığın zincirleme fakat stabil olmayan ve belki de fazla riskli bir etkisi olacağını ve bunu şekillendirmek için zamana ihtiyaç duyacağınızı göreceksiniz.

Uranüs’ün getirdiği değişimleri bir günde beklememek gerek zira bu yenilik ve ilkler rüzgarı 2018 yılında başladı ve 2025’e kadar da devam edecektir. Bunu zihninizde canlandırabilmek için 2018’den bu yana bu bahsettiğimiz konularda hayatınız nasıl bir değişime uğradığı üzerine düşünebilirsiniz. 

Yükselen Oğlak 2023 Yıllık Burç Yorumları

Satürn Balık burcunda

(7 Mart 2023 - 25 Mayıs 2025)

7 Mart 2023 tarihinden 25 Mayıs 2025 tarihine kadar toplumsal sistemleri anlatan Satürn zodyağın son burcu Balık’ta seyrediyor olacak. Satürn’ün burç değiştirmesi toplumların yönetiminden tutun da pek çok iş kolundaki toplumsal değişimlere ve gayet tabi toplumsal finans planlamalarına kadar pek çok temanın yapılacağı anlamına gelir.

Bu bir anlamda artık sistematize edilmesi gereken Balık burcu temalarının yapılandırılmaya başlanması demektir. Balık burcu da genel kapsamında görülenin ötesindekileri, bilinmezlikleri, empatiyi, inançları, sınırsızlıkları, çözülmeleri, anlaşılması zor arka planları ya da soyut kavramları anlatır. Balık burcu hayatımızdaki iplerin açık uçlarını ilk bakışta anlaşılmayan bir biçimde bağlayan sembolikleri bünyesinde toplar, hatta bazıları onun 12 burçtan da birer parça enerji taşıdığını söyler. 

Bu geçiş;

Genel iletişim çevreniz, kardeş – komşularınız, sık vakit geçirdiğiniz olağan ortamınız, düşünme tarzınız, öğrenme süreçleriniz, yazılı ve sözlü iletişim akışınız ya da satış, pazarlama ve ticari konular alanında etkileyecektir. Yaklaşık 2,5 yıl sürecek bu yapılandırma süreci bir anlamda ‘yakın çevrenizle ve tabi ki zihninizle de uyum içinde yaşamanız için ne yapmanız gerektiğine dair’ bakışınızı değiştirecek ve bunun sonucu olarak da yepyeni bir hayat sistemi (farklı bir yere taşınma, yeni deneyimler kazanma, yeni öğrenme süreçleri, yakın çevreye dair sorumluluklar vs) sizi bekliyor olacak.

Tüm bunlar yeni kurallar, yeni sorumluluklar, yeni sağlamlık testleri, yeni öğretiler ya da yeni bir disiplin de getiriyor olacak. Bu yapılandırma sürecinin bir yansıması olarak ‘kariyeriniz, mesleki başarınız, aile rolünüz gereği sorumluluklarınız ve her türlü başarı hedeflerinizi gerçekleştirmek adına’ bakışınızı da değişecektir.  

Satürn Retrosu

Burada bir parantez açıp Satürn Retrosu’ndan da bahseyim ki anlam bütünlüğü olarak kafanızda tasarlamak adına kolaylık olsun. 17 Haziran 2023-4 Kasım 2023 civarında Satürn Retro harekette olacak. Retro her gezegen için olduğu gibi Satürn için de revizyonlar, adaptasyon süreci, yeni düzene alışma, önemli hazırlıklar süreci gibi anlamlara geliyor. Yukarıda bahsettiğimiz temalarla tanışmanız, onlara alışmaya başlamanız ya da hayatınıza entegre etmeniz için gerekli bir zaman dilimi olarak düşünebilirsiniz.

Hem başlangıç hem de son gün olarak yazdığım bu tarihlerde 6-7 günlük bir duraklama söz konusu olacağından bu süreçte devletle, sistemlerle, yasalarla ya da kurallarla olan işlerinizde ani ataklar gerçekleştirmemeniz doğru bir yaklaşım olacaktır.

Satürn’ün Balık seyri hakkında daha fazla bilgi edinmek ya da kollektif yansımalarına dair öngörüleri incelemek için “Satürn Balık burcunda” yazımı okuyabilirsiniz.  Bkz; https://astrologicbyecem.com/2023-saturn-balik-burcunda/

Yükselen Oğlak 2023 Yıllık Burç Yorumları

Jüpiter Koç - Chiron Koç Kavuşumu

Koç 14°26 / 12 Mart 2023

12 Mart 2023 tarihi civarında sosyal kuralları ve genişlemeyi anlatan Jüpiter, bilgelik ve yaralanma sembolizması taşıyan Chiron ile kavuşuyor. Bireysel anlamda ise haritanızın Koç alanında hem size bilgelik katacak hem de fazlasıyla mücadele edeceğiniz yayılmacı bireysel yenilikler anlamına gelecektir.

Bu anlamda Koç’un her daim başlangıcın kendisini olduğunu ve birşeyleri sürdürmek için istikrara ve disipline her daim ihtiyaç duyacağınızı eklemek gerek. Şimdiye kadar faaliyette olduğunuz sosyal düzlemleri düşündüğünüzde burada yaşanacak “ilkler” söz konusu olacaktır. Bir başka yönden ele alacak olursak; Koç burcuna dair “zarar” burada Chiron’un semboliklerinden olan “yara” ya da “yara gibi hissettiren” temalarla da çifte bir yoksunluğu, zararı ya da kalıcı baltalanmışlığı da anlatabilir. Bu durumun yarar mı zarar mı olacağı aslında milyonlarca harita tipi olduğu düşünülürse kişilere ve olaylara göre değişim gösterecektir.

Bu açının genel etkisini de merak ediyorsanız “2023’e damga vuran açılar” kısmından “Jüpiter Chiron Kavuşumu” yazımı okuyabilirsiniz. Bkz; https://astrologicbyecem.com/2023-yili-onemli-acilar/#j%C3%BCpiterchiron

Bu kavuşum enerjisi sizin için;

Aileniz, yaşadığınız ev, özel hayatınız ya da sonlandırmak istediğiniz konular adına “yeni bir girişim” dalgasını anlatacaktır. Kendinizi bu konularda güvenceye almak adına bu değişim girişimini sizin yapabileceğiniz gibi bu konularda yaşanacak değişimlere ayak uydurmanız ve yaşamın bazı alanlarını bu doğrultuda senkronize etmeniz de gerekebilir. Bu alan sizin kendi içinizdeki iç dünyanızı anlattığı kadar aile konularınızı da ifade ettiğinden, burada artık gidişatı değiştiren, eski sistem için “ilkleri” ifade eden durumlara açık etkiler gözlemleyeceksiniz. İster kendi seçiminiz olsun isterse de dış etkiler sebebiyle olsun yine de bazı şeylerden vazgeçmek pahasına değişime hazırlanmanız gerekebilir.

Bunun yansıması olarak;

Yasal işlemler, evraklar, ticaret, yabancılar, eğitim, medya, yolculuklar ya da taşınmaya – yer değişimine dair konuşmalar da bu değişimden etkilenecektir. Örneğin evinizin kentsel dönüşüme girmesi sebebiyle farklı bir yere taşınma konusunun gündeme gelmesi ya da yaşadığınız aile evinden ayrılıp eğitim, medya ya da dış ticaret sebebiyle farklı bir şehirde yaşamak gibi yüzeysel fakat fikir veren birer örnekleme verilebilir.

Yükselen Oğlak 2023 Yıllık Burç Yorumları

Plüto Kova Burcunda

23 Mart 2023 - 11 Haziran 2023 ve 2044

23 Mart 2023 tarihine geldiğimizde Plüto’nun Kova burcuna geçişini kollektif anlamda deneyimlemeye başlacağız ve bu seyahat 2044 yılına kadar devam edecek. Aslında bu yıl Haziran 2023’e kadar Plüto Kova’yı minik bir fragman gibi göreceğiz. Çünkü sonrasında Oğlak’ın son derecelerine dönecek.

Önce genel etkisinden bahsedecek olursak;

Kollektif bir gök cismi olduğundan bugünden yarına bir etki aramayacağız. İçinde bulunduğumuz yaşam alanı, ülke, kıta, dünya gibi büyük bir ölçekten bakmamız gerekecek. 2008 yılından beri Oğlak burcunda devleti, bilimi ve kendi kendine işleyen sistemlerin çoğunu geri dönülemez değişime uğratan Plüto şimdi Kova’da insan grupları, bilim ve kollektif yapılarla ilgili durumları geri dönülemez şekilde değiştirmek için geliyor olacak. Global anlamda yaşadığımız dönemde artık gücün merkezinin değiştiğinin ilk işaretlerini görmeye başlayacağız.

Plüto gibi ağır bir gezegenin Kova enerjisiyle birleşmesiyle birlikte;  kolektiflerin, aynı amaç için birleşmiş toplulukların, gerektiğinde karşı çıkan ve isyan eden yapıların, “güç” olarak bilinen merkezlerin algısının geri dönülmez dönüşümünü izleyeceğiz. Bozuk ve çürümüş toplulukların yıkılmasından tutalım da gücün artık hangi alana kaydığına kadar dönüşüm kaçınılmaz olacak.

Eğer Plüto Kova’nın genel etkilerini merak ediyorsanız “Plüto Kova” yazımı okuyabilirsiniz. Bkz; https://astrologicbyecem.com/2023-pluto-kova-burcunda/

Bireysel haritalarınızda ise;

Kova ve yansımasında Akrep yerleşimleriniz hali hazırda dünyada devam etmekte olan dönüşümden dolaylı ya da direkt olarak etkilenecek demektir. Yükselen Oğlak burcu olarak 2044 yılına kadar bu kollektif değişimi sizler maddi gelirler, öz kaynaklarınız (taşınmaz olabileceği gibi özdeğer duygunuz da dahil) ve gelir yaratma girişimleriniz ile ilgili konular alanında yaşayacaksınız. Bu durumun bir yansıması olarak da sosyal çevreniz, iş yaptığınız portföy kitleniz, kalabalıklarda olmak istediğiniz yeriniz veya insan toplulukları (dernek, kulüp) ilişkileriniz ile ilgili temalarınız da bu köklü değişimden etkilenecektir.  

Plüto Retrosu;

Plüto Kova geçişinden bahsederken 1 Mayıs 2023 -11 Ekim 2023 tarihleri arasında Kova’dan Oğlak’a devam edecek retrosuna da bir parantez açalım. Retro her gezegen için olduğu gibi Plüto için de revizyonlar, adaptasyon süreci, yeni düzene alışma, önemli hazırlıklar süreci ya da gerçekten anlattığı sembolizmalar için gerilemek gibi anlamlara geliyor. Yukarıda bahsettiğimiz temalarla tanışmanız, onlara alışmaya başlamanız ya da hayatınıza entegre etmeniz için gerekli bir zaman dilimi olarak düşünebilirsiniz.

Hem başlangıç hem de son gün olarak yazdığım bu tarihlerde 7-8 günlük bir duraklama söz konusu olacağından bu süreçte kitlesel durgunluk ya da değişimler yaşanması halinde ani ataklar gerçekleştirmemeniz doğru bir yaklaşım olacaktır. 

Yükselen Oğlak 2023 Yıllık Burç Yorumları

Satürn Balık - Düğümler Destek Açısı

Balık 04°04' / Akrep 04°04' / Boğa 04°04' / 14 Nisan 2023

2023’ün Nisan ayında Balık burcundaki Satürn, Akrepteki Güney Düğüme üçgen ve Boğa’daki Kuzey Düğüme sekstil veriyor olacak. Satürn Balık hakkındaki detaylar için tekrar aynı isimli yazıma göz atabilirsiniz. 

Ay Düğümleri pek çok anlama gelmekle beraber özünde “kitlesel beraberlik” (bir durumdan pek çok kişinin etkileniyor olması hali) ve “yeni-eski deneyimlerle” alakalıdır. Satürn de toplumsal kurallar (yaptırımı olan), yasalar, sistemler, kontrol mekanizmaları, örgütlenmelerle ilgili olduğundan kitleleri ilgilendirecek krizlerin aşılması için “yasal” ve “sistematik” düzenlere oturtulması temasından söz edebiliriz.

Satürn Balık’ta da bahsettiğimiz gibi dijital ekonomi, devlet yapılarının değişimi, uluslararası hukuk, politika, bilim, teknoloji ile ilgili birliktelikler söz konusu olacaktır. Daha önce ölçülemeyen, saptanamayan şeylerin saptanması ya da yasa dışı kalan alanların yeni düzenlemeler çerçevesinde bir düzene alınması söz konusu olabilir. 

Bireysel anlamda ise;

(Satürn Balık yazımda da bu transitin sizi nasıl etkileyeceğinden bahsettiğim alana tekrar göz atabilirsiniz) hali hazırda süregelen olağan iletişim çevreniz, kardeş, komşular, aracınız, kısa yolculuklar, yazı ve satış ile ilgili durumlar ve zihinsel süreçleriniz (karar alma, muhakeme, öğrenme) ile alakalı konular hayatınızı değiştirirken diğer yandan da sosyal çevreniz, iş yaptığınız portföy kitleniz, kalabalıklarda olmak istediğiniz yeriniz veya insan toplulukları (dernek, kulüp) ilişkileriniz ile ilgili dönüşümler için zemin hazırlama etkileri görebilirsiniz.Bu durumda geçmişten bugüne taşıdığınız ve hala çözmeyi reddettiğiniz karışıklıkların da yine bu alanlarda sorun yaratabileceğini hatırlatmakta fayda olacaktır.

Bulacağınız çözümler sağlam temellere dayandırılmış, sistematik ve uzun soluklu olmalıdır. Geçmişe dayalı herhangi sorunlu bir mevzu söz konusu değilse en basit anlamda geçmişin artık değiştirilmesi ve yapılandırılmasından da söz edebiliriz.

Satürn Balık’ın Düğümlere desteği açısı hakkında daha fazla bilgi edinmek ya da kollektif yansımalarına dair öngörüleri buradan okuyabilirsiniz. Bkz; https://astrologicbyecem.com/2023-yili-onemli-acilar/#sat%C3%BCrnd%C3%BC%C4%9F%C3%BCmler 

Yükselen Oğlak 2023 Yıllık Burç Yorumları

Boğa'da Merkür Retrosu 2023

(21 Nisan 2023 - 15 Mayıs 2023)

21 Nisan 2023 – 15 Mayıs 2023 tarihleri arasında Merkür Boğa burcunda retro yaparken iletişimle ilgili yeniden gözden geçirilmesi gereken durumlar, toparlanması gereken işler ya da adapte olunması gereken değişimler söz konusu olabilir. Bu atmosferde pratik, realist, elinizdeki fikirler için stabilite oluşturabilecek bir çerçevede kalmak önem taşıyacak.

Bu sizi;

Hayattan aldığınız keyif, yaratıcılığınız, riskli yatırımlarınız, kişisel girişim ya da projeleriniz, çocuklarınız ile ilgili konular alanında etkiliyor olacak. Bu dönem kafa karışıklıkları, evrak işleri, üzerinden tekrar geçilmesi gereken konular ve karar öncesi planlamalar söz konusu olabilir. Bunun bir yansıması olarak finansal paylaşımlar (kredi, nafaka, miras, borçlar, sigorta) ya da ikili ilişkilerinizin özel paylaşımlarına dair etkileşimler de görülebilir. Bu süreçte net olmayan şeyler sebebiyle iletişim anlamında bazı gerginlikler de olasıdır.

Özellikle retro başlangıcı ve bitişinde 2-3 gün daha da dikkatli olmakta fayda var. Dolayısıyla bu dönem içerisinde özel projeleriniz, yaratıcılığınız ve çocuklarınızla alakalı – ileriye dönük finansal plan hedeflerinizi de etkileyecek yönde- henüz netleşmemiş koşullar hakkında hızlı karar vermemek doğru bir seçim olacaktır.   

Yükselen Oğlak 2023 Yıllık Burç Yorumları

Jüpiter Boğa Burcunda

(16 Mayıs 2023 - 25 Mayıs 2024)

16 Mayıs 2023 tarihinde genişleme ve büyüme gezegeni Jüpiter, dünyanın burcu olan Boğa burcuna giriş yapıyor. Jüpiter’i de Boğa burcunda düşünecek olursak “dünyevi pek çok olgunun toplumsal algı olarak” yüceltileceği ya da değerli görüleceğini söylemek mümkün. Boğa’nın yöneticisi Venüs’ün değerle, bilimle ve finansla doğrudan ilintili olmasıya birlikte finansal ve bilimsel alanlarda da yeni gelişmelerin olabileceğini söyleyebiliriz.

Pek çok ek detaya bir dipnot olarak da toplumların “aşka”, “inançlara” ve “ilişkilere” bakış açısının farklılaşmasına ek olarak çeşitli kültür ve medeniyetlerde “cinsiyetsel kimlik” ya da “dini mezhep” olgusu tartışma konusu olabilir. Yansımasında Aslan burcuyla birlikte işin içerisine lüks algısı, sanat, spor, borsa, eğlence, liderler, değerleme konuları da mutlaka dahil olacaktır. Büyük stadyumlar, spor müsabakaları, kadınların sosyal hayatta yükselişi, eğlence dünyasında yenilikler gibi Aslanvari yansımalar beklenebilir. Halkın genel “refah” anlayışında gözle görülür bir değişim bizi bekliyor olacak.

Pek tabi bireysel haritalarımızda da Boğa burcuna düşen alanlarımızda genişleme, büyüme, sosyal destek alma ve yabancı alanlara etki etme gibi etkiler göreceğiz. 

Jüpiter Boğa transitinin genel etkilerini daha detaylı incelemek isterseniz “Jüpiter Boğa Transiti” yazıma göz atabilirsiniz. Bkz; https://astrologicbyecem.com/2023-jupiter-boga-burcunda/

Sizi nasıl etkiliyor?

Bu genişleyen, büyüten, sosyal desteğe zemin sağlayan ve yabancı alanlara nüfus etmeyi kolaylaştıran etkiyi siz; hayattan aldığınız keyif, yaratıcılığınız, riskli yatırımlarınız, kişisel girişim ya da projeleriniz, çocuklarınız ile ilgili konular alanınızdan alıyor olacaksınız. Bu dönem bu temalar gözünüze olduğundan fazla önemli görünebilir ya da bu alandaki gündemler olduğundan daha fazla alanı etkileyecek şekilde yayılabilir.

Bunun bir yansıması olarak finansal paylaşımlar (kredi, nafaka, miras, borçlar, sigorta) ya da ikili ilişkilerinizin özel paylaşımlarına dair etkileşimler de görülebilir. Jüpiter’in genişlemeci ve yayılmacı doğası gereği fırsatların iyi değerlendirilmesiyle gelen refahı ifade ettiği gibi aşırılıklarla sonuçlanan krizleri de getirebilir. Bu sebeple her anlamda ölçülü ve planlı davranmak gerekecektir.

Jüpiter Retrosu;

Jüpiter Boğa geçişinden bahsederken 4 Eylül 2023 -31 Aralık 2023 tarihleri arasında Boğa’da gerçekleşecek retrosuna da bir parantez açalım. Retro her gezegen için olduğu gibi Jüpiter için de revizyonlar, adaptasyon süreci, yeni düzene alışma, önemli hazırlıklar süreci ya da gerçekten anlattığı sembolizmalar için gerilemek gibi anlamlara geliyor. Yukarıda bahsettiğimiz temalarla tanışmanız, onlara alışmaya başlamanız ya da hayatınıza entegre etmeniz için gerekli bir zaman dilimi olarak düşünebilirsiniz.

Hem başlangıç hem de son gün olarak yazdığım bu tarihlerde 5-6 günlük bir duraklama söz konusu olacağından bu süreçte kitlesel durgunluk ya da değişimler yaşanması halinde ani ataklar gerçekleştirmemeniz doğru bir yaklaşım olacaktır. 

Yükselen Oğlak 2023 Yıllık Burç Yorumları

Jüpiter - Plüto Karesi

Boğa 00°00' ve Kova 00°00' / 18 Mayıs 2023

2023’ün Nisan ayında Balık burcundaki Satürn, Akrepteki Güney Düğüme üçgen ve Boğa’daki Kuzey Düğüme sekstil veriyor olacak. Satürn Balık hakkındaki detaylar için tekrar aynı isimli yazıma göz atabilirsiniz. 

Ay Düğümleri pek çok anlama gelmekle beraber özünde “kitlesel beraberlik” (bir durumdan pek çok kişinin etkileniyor olması hali) ve “yeni-eski deneyimlerle” alakalıdır. Satürn de toplumsal kurallar (yaptırımı olan), yasalar, sistemler, kontrol mekanizmaları, örgütlenmelerle ilgili olduğundan kitleleri ilgilendirecek krizlerin aşılması için “yasal” ve “sistematik” düzenlere oturtulması temasından söz edebiliriz.

Satürn Balık’ta da bahsettiğimiz gibi dijital ekonomi, devlet yapılarının değişimi, uluslararası hukuk, politika, bilim, teknoloji ile ilgili birliktelikler söz konusu olacaktır. Daha önce ölçülemeyen, saptanamayan şeylerin saptanması ya da yasa dışı kalan alanların yeni düzenlemeler çerçevesinde bir düzene alınması söz konusu olabilir. 

Bireysel anlamda ise;

(Satürn Balık yazımda da bu transitin sizi nasıl etkileyeceğinden bahsettiğim alana tekrar göz atabilirsiniz) hali hazırda süregelen olağan iletişim çevreniz, kardeş, komşular, aracınız, kısa yolculuklar, yazı ve satış ile ilgili durumlar ve zihinsel süreçleriniz (karar alma, muhakeme, öğrenme) ile alakalı konular hayatınızı değiştirirken diğer yandan da sosyal çevreniz, iş yaptığınız portföy kitleniz, kalabalıklarda olmak istediğiniz yeriniz veya insan toplulukları (dernek, kulüp) ilişkileriniz ile ilgili dönüşümler için zemin hazırlama etkileri görebilirsiniz.Bu durumda geçmişten bugüne taşıdığınız ve hala çözmeyi reddettiğiniz karışıklıkların da yine bu alanlarda sorun yaratabileceğini hatırlatmakta fayda olacaktır.

Bulacağınız çözümler sağlam temellere dayandırılmış, sistematik ve uzun soluklu olmalıdır. Geçmişe dayalı herhangi sorunlu bir mevzu söz konusu değilse en basit anlamda geçmişin artık değiştirilmesi ve yapılandırılmasından da söz edebiliriz.

Bkz ; “Jüpiter – Plüto Karesi” ; https://astrologicbyecem.com/2023-yili-onemli-acilar/#j%C3%BCpiterpl%C3%BCto 

Bkz ; “Plüto Kova Transiti” ; https://astrologicbyecem.com/2023-pluto-kova-burcunda/ 

Bkz ; “Jüpiter Boğa Transiti” ; https://astrologicbyecem.com/2023-jupiter-boga-burcunda/

Yükselen Oğlak 2023 Yıllık Burç Yorumları

Jüpiter Kuzey Düğüm Kavuşumu

Boğa 03°37' / 2 Haziran 2023

18 Mayıs 2023 civarı (bu uzun süren ve geniş çerçevede yansımaları olabilecek bir etki olacaktır) genişlemenin gezegeni Jüpiter ile artık Akrep-Boğa aksını terketmeye hazırlanan Ay Düğümleri bağlantı kuruyor. Kuzey Düğüm her anlamda toplumsal ilklerin yaşanacağını ve Jüpiter’in büyüten ve sınırları aştıran doğasıyla bunun yayılmacı olacağını vurguluyor.

Bu ilkleri hepimiz haritalarımızın Boğa alanında yaşayacağız ve yeni gelişmeleri sosyal etkilerle hayatımıza dahil edeceğiz. “Boğa” sembolizması Jüpiter transiti ile “dünyevi değerleri, stabiliteyi, sabitliği, sürdürme arzusunu, sağlamlık hissini anlatan” bir çok konuda büyüme gösterecek. Yine hatırlatalım bu sosyal bir etkidir ve dış dünyada yaşanan gelişmeler hayatınıza sızarak değişim getiren yansımalar gösterecektir.

Yükselen Oğlak olarak;

Bu genişleyerek büyüyen temalar sizleri yine Jüpiter Boğa bölümünde bahsettiğim gibi ‘hayattan aldığınız genel keyif, proje, yaratıcılık, yatırımlarınız, çocuklarınız veya flörtünüzle ilişkileriniz’ alanında etkiliyor olacak. Değişen sosyal düzlemde siz de yeni değerlerle, şartlarla, insan topluluklarıyla ve işleyişlerle karşılaşabilirsiniz.

“Jüpiter – Kuzey Ay Düğümü Kavuşumu” açısının etkilerini tekrar incelemek isterseniz buradan ilgili yazıya erişebilirsiniz. Bkz; https://astrologicbyecem.com/2023-yili-onemli-acilar/#j%C3%BCpiterd%C3%BC%C4%9F%C3%BCm 

Yükselen Oğlak 2023 Yıllık Burç Yorumları

Jüpiter Boğa - Satürn Balık Sekstili

Boğa 07°12 ve Balık 07°12 / 19 Haziran 2023

19 Haziran 2023’te hali hazırda Kova Plüto’sunu karelemiş, Kuzey düğümle kavuşum etkisini de üzerini taşıyan Jüpiter Boğa, Satürn Balık’la bir destek açı oluşturuyor. Kısa bir süre önce tanışmaya başladığınız yeni değerler, şartlar, insan toplulukları ve işleyişler şimdi Satürn Balıkla birlikte artık burada kısmen temellendirilmeye hazır olacaktır. Jüpiter’in genişlemeci ve yayılmacı doğası gereği fırsatların iyi değerlendirilmesiyle gelen refahı ifade ettiği gibi aşırılıklarla sonuçlanan krizleri de getirebilir. Bu sebeple her anlamda ölçülü ve planlı davranmak gerekecektir. İşte tam da burada Satürn Balık desteği ile rıza göstererek bazı durumları sağlam temellere oturtma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Bir Yükselen Oğlak olarak;

‘Hayattan aldığınız keyif, yaratıcılık, yatırımlarınız, projeleriniz, çocuklarınız alanında’ yeni karşılaştığınız trendleri; ‘olağan iletişim akışı (ticaret,kardeşler, zihinsel süreçler, kısa eğitim ve yollar) alanınıza nüfuz eden yeni koşulların size uyan taraflarıyla’ temellendirebilirsiniz. Değişen bir motivasyon trendi ; zihinsel süreçlerinizin netleştirilmesi adına arzu ettiğiniz vizyonları uygulamanızı sağlayabilir, tabi gerekli sistemi oturmanız halinde!

“Jüpiter – Satürn Sekstili” açısının etkilerini tekrar incelemek isterseniz buradan ilgili yazıya erişebilirsiniz. Bkz; https://astrologicbyecem.com/2023-yili-onemli-acilar/#j%C3%BCpitersat%C3%BCrn 

Yükselen Oğlak 2023 Yıllık Burç Yorumları

Neptün Retrosu

30 Haziran 2023-6 Aralık 2023

Aşina olduğunuzu tahmin ediyorum; Neptün 2011’den beridir Balık burcunda ve 2026 yılına kadar da burada seyrine devam edecek. Neptün kuşaklar için sınırsızlık, çözülme, bilinmezlik fakat daha çok algılara aşina olmayan ve bilinmezlik olarak atfedilenler, görülmeden de bilinenler, sızıntı gibi yayılmalar, illüzyonlar ya da bazen yanılgıları temsil eder. İnsan algısının sınırlarını zorlayan pek çok kavram da (okyanus habitatları, uzay vs) ve gaz, sıvı gibi maddeler de bazı noktalarda Neptün’le ifade edilir.

Bir anlamda da toplumsal algı ve kollektif bilgiyle de doğrudan alakası vardır. Ek olarak da henüz parmak basılmayan şeylerin sebep – sonuç ilişkisiyle farkına varılmasıyla (kurgu, hesaplama, nitelikli tahmin) da ilgilidir. 

30 Haziran ile 6 Aralık 2023 tarihleri arasında bu retroyu siz;

İletişim hayatı alanınızda yaşayacaksınız. Bu alan ‘olağan iletişim çevreniz, kardeş, komşular, aracınız, kısa yolculuklar, yazı ve satış ile ilgili durumlar ve zihinsel süreçleriniz (karar alma, muhakeme, öğrenme)’ etkileyen bir alandır. 2011’den beri kollektif değişimlere yavaş yavaş maruz kaldığınızı ve Neptün’ün etkilerinin haritanızla temas kurmadıkça günlük bazda hızla etki göstermediğini hatırlatmak isterim. 

Neptün geri gittiğinde tüm bu semboliklerle ilgili karışıklıklar ve kendine has olan “illüzyonlar” meydana getirir. İçi boş hayaller, gördüğünü anlamak istediği gibi algılama, detayları görememek sebebiyle hataya düşme gibi pek çok algı oyununa sebebiyet verebilir. 

Retro her gezegen için olduğu gibi Neptün için de;

Revizyonlar, adaptasyon süreci, yeni düzene alışma, önemli hazırlıklar süreci ya da gerçekten anlattığı sembolizmalar için gerilemek gibi anlamlara da geliyor. Yukarıda bahsettiğimiz temalarla tanışmanız, onlara alışmaya başlamanız ya da hayatınıza entegre etmeniz için gerekli bir zaman dilimi olarak düşünebilirsiniz. Hem başlangıç hem de son gün olarak yazdığım bu tarihlerde 5-6 günlük bir duraklama söz konusu olacağından bu süreçte kitlesel durgunluk ya da değişimler yaşanması halinde ani ataklar gerçekleştirmemeniz doğru bir yaklaşım olacaktır. 

Yükselen Oğlak 2023 Yıllık Burç Yorumları

Venüs Retrosu

23 Temmuz 2023 - 4 Eylül 2023

Tarihler 23 Temmuz 2023’ü gösterirken Venüs Aslan burcunda 4 Eylül 2023’e kadar sürecek retrosuna başlıyor! Venüs astrolojide ; sevgi , bağlar (sosyal, özel ya da resmi ilişkiler), birliktelikler, hoşlantılar, istekler, arzular, kadınlar, estetik, sanat, harmoni, politika, diplomasi, hukuk, adalet, bilim, fizik sahibiyetleri ifade eder. 

Venüs geri gittiğinde tüm bu semboliklerle ilgili karışıklıklar ve yavaşlamalar meydana getirir. Retro her gezegen için olduğu gibi Venüs için de revizyonlar, adaptasyon süreci, yeni düzene alışma, önemli hazırlıklar süreci ya da gerçekten anlattığı sembolizmalar için gerilemek gibi anlamlara da geliyor.

Siz bu retro etkisini;

Paylaşılan finansal kaynaklarınız (borç, nafaka, sigorta, kredi), ortak gelirler, eş veya ortağınızın kaynakları, finansal güven ortamı yaratma girişimleriniz ya da ilişkilerinizin özel paylaşımları’ alanında yaşıyor olacaksınız. Bu bahsettiğimiz temalarla tanışmanız, onlara alışmaya başlamanız ya da hayatınıza entegre etmeniz için gerekli bir zaman dilimi olarak düşünebilirsiniz.

Hem başlangıç hem de son gün olarak yazdığım bu tarihlerde 5-6 günlük bir duraklama söz konusu olacağından bu süreçte kitlesel durgunluk ya da değişimler yaşanması halinde ani ataklar gerçekleştirmemeniz ve kişisel şartlarınızı da zorlamamanız doğru bir yaklaşım olacaktır. Yine aynı şekilde bu retro sürecinde Venüs’ün temsil ettiği para, değer, ilişkiler adına da genel olarak yeni atılımlar yapmamanız tavsiye edilir. 

Yükselen Oğlak 2023 Yıllık Burç Yorumları

Plüto Ay Düğümlerine Kare

Oğlak - Terazi - Koç 29°06' / 23 Temmuz 2023

23 Temmuz civarı geri dönülmez dönüşümlerin gezegeni kuşaksal Plüto ile toplumun ortak geçmiş ve gelecek deneyimlerini anlatan Ay Düğümleri zorlu bir kontak kuruyor. Plüto Oğlak’ın son derecelerinde 2008’den bu yana pek çok köklü sistemde – bireysel hayatlarımızın da Oğlak alanında- yaptığı geri dönülmez dönüşümlere veda etmeye hazırlanıyor. Bu veda bir nevi; “güç odağı sistemler, yapılar, eski tip kurumlar ya da değerleri olan kitlesel kuvvetlerin”; “gelecek” ve “geçmişte” kontrol oluşturma amaçlı baskısı anlamına gelecektir.

Bu etkinin genel kapsamından 2023 yazımda detaylı olarak bahsettim. Dilerseniz buradan okuyabilirsiniz. Bkz; https://astrologicbyecem.com/2023-yili-onemli-acilar/#pl%C3%BCtod%C3%BC%C4%9F%C3%BCmler

Bir yükselen Oğlak olarak;

“Sağlık, hayata bakış, genel tavrınız, size yön veren motivasyonlar, fiziki görünüşünüz ve hayatı nasıl yaşamayı – yönlendirmeyi seçtiğinizle ilgili” köklü değişim süreçlerinden geçerken diğer yandan da; “hem özel hayatınız hem de toplumsal – mesleki statüleriniz” alanlarınızda tutulmaların getirdiği yeni trendler de bir adaptasyon istiyor olabilir! Bu konularda yenilik yapma isteği ya da yeniliklere açık kalma gerekliliği sizi eski temalarınıza veda etme mecburiyetinde bırakabilir.

Bu süreç olduğundan zor gelebilir ya da iki durumu aynı anda sürdürmek mümkün olmayabilir. Bu etkileşimin kollektifte geniş yankılar bulacağını da hatırlarsak; hızlı hareket etmek yerine çevresel etkilerin de yatışmasını beklemek doğru bir seçim olacaktır. 

Yükselen Oğlak 2023 Yıllık Burç Yorumları

Neptün Güney Düğüm 150'liği

Balık - Terazi 27°10' / 15 Ağustos 2023

Hali hazırda Balık’ta uzunca bir süredir seyreden Neptün, 15 Ağustos 2023 itibari ile Güney Düğüm Terazi ile 150’lik bir açı ile kontak kuracak. Yine bir kollektif etkinin hayatlarımıza sızması temasından bahsediyor olacağız. Güney Düğüm kollektif ya da kişisel anlamda “geçmişi”, “alışkanlıkları”, “eskileri” ifade eder. Bu anlamları açının özelliği ve Neptünle birleştirdiğimiz zaman ayrılmaların, kopmaların, çözülmelerin, isteksizlik, manipülasyon ve öngörülemeyen durumların meydana geleceğini ifade edebiliriz.

Bu zaman zaman depremlerle bir kıta plakasının etkilenmesinden tutun da kollektif anlamda global çapta etkilenebileceğimiz büyük siyasi ya da kuramsal ayrılıkları da anlatıyor olabilir. Bu iki burç aynı zamanda birbirinin yansımasıdır ve arka planlarda ilk bakışta anlaşılamayan hassas dengeleri de beraberinde getirebilir. Bu yazının detayını okumak ve genel etkilerine göz atmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz. Bkz; https://astrologicbyecem.com/2023-yili-onemli-acilar/#nept%C3%BCnd%C3%BC%C4%9F%C3%BCm

Bireysel anlamda ise yine yaşadığımız toplumda bu yansımaları kendi hayatımızda da görüyor olacağız. Haritamıza göre hangi oranda etkileneceğimiz değişim gösterecektir. Bir

Yükselen Oğlak olarak;

Olağan iletişim çevreniz, kardeş, komşular, aracınız, kısa yolculuklar, yazı ve satış ile ilgili durumlar ve zihinsel süreçleriniz (karar alma, muhakeme, öğrenme)” ile ilgili gelişmelere karşı temkini elden bırakmamalı ve güven ortamı oluşmadan söylentilerle hareket etmemelisiniz.

Bununla birlikte geçmişten gelen “kariyeriniz, mesleki başarılarınız, aile rolünüzün gerektirdiği sorumluluklarınızı veya başarı planlarınız” ile alakalı konularda -olası manipülasyonlara ve belirsizlik ortamına karşı- azami seçici, realist ve dengeli tutumlar sergilemelisiniz. Modellenemeyen, proje haline getirelemeyen, kurgulanamayan pek çok işe yaramaz birliktelik, kuram, olgu, yapı, ilişki, adalet kavramı bu dönemde hayatınızdan çıkabilir. Ya da aksine yaratıcı bir adaptasyonla işlevsel hale getirilebilir. 

Yükselen Oğlak 2023 Yıllık Burç Yorumları

Başak'ta Merkür Retrosu

23 Ağustos 2023 - 15 Eylül 2023

23 Ağustos 2023-15 Eylül 2023 tarihleri arasında Merkür Başak burcunda retro yaparken iletişimle ilgili yeniden gözden geçirilmesi gereken durumlar, toparlanması gereken işler ya da adapte olunması gereken değişimler söz konusu olabilir.

Bu atmosferde oldukça detaycı, hesaplı, pratik, derleyici toparlayıcı ve dürüst bir çerçevede kalmak önem taşıyacak. Bu sizi yasal işlemler, evraklar, ticaret, yabancılar, eğitim, medya, yolculuklar ya da taşınmaya – yer değişimine dair konuşmalar alanında etkiliyor olacak. Bu dönem kafa karışıklıkları, evrak işleri, üzerinden tekrar geçilmesi gereken konular ve karar öncesi planlamalar söz konusu olabilir.

Bunun bir yansıması olarak;

Aile, ev, memleket, kökleriniz, özel hayatınız ya da tamamlamak sonlandırmak istediğiniz koşullar ile ilgili konuları da etkileyen durumlar görülebilir. Bu süreçte net olmayan şeyler sebebiyle iletişim anlamında bazı gerginlikler de olasıdır. Özellikle retro başlangıcı ve bitişinde 2-3 gün daha da dikkatli olmakta fayda var. Dolayısıyla bu dönem içerisinde henüz kafanızda netleşmeyen sosyal ve kamusal hayat hakkında -hele ki ev, aile ve özel hayatınız da bundan etkilenecekse- hızlı karar vermemek doğru bir seçim olacaktır.   

İçerikler Hakkında;

  • Bu içerikleri oluştururken literatür için değeri yüksek olan ve prensiben yorumu kolaylaştıran bir öğreti yolu sunan Astroloji Eğitimi I-II-III, 2023-2024-2025 Gökyüzü Takvimi, Finansal Astroloji (Astroloji Akademisi – Devrim Dölen) serisi kitaplarından faydalandım.
  • İçerikte belirtilen astrolojik bilgiler benim de bizzat benimsediğim ve kullandığım Sümer Tabanlı NeoKlasik esaslarına dayanır. (Astroloji Akademisi Devrim Dölen NeoKlasik Ekol hakkında detaylı bilgi için bkz; www.astrolojiakademisi.com) O sebeple Modern, Batı ya da Vedik temelli gibi farklı astroloji ekollerine ait bilgilerle kıyaslamayınız.
  • Örneklemeleri ve yazılarımı ise yine NeoKlasik öğretilerin prensiplerine göre kendim hazırladım.
  • Hatrı sayılır bir vakit ve emek harcadığım bu yazıları gerek benim gibi astrolog dostlarım, gerek astroloji öğrencileri, gerekse de astrolojiseverler için hazırladım.

Bu websitedeki yazılardan referans ya da kaynak göstermek için lütfen – bana – Astrolog Ecem Onay’a hitaben merhaba@astrologicbyecem.com’a talebinizi içeren bir mail atınız.  Ya da daha kolayınıza gelirse Instagram’dan da dm atabilirsiniz. https://www.instagram.com/astrologicbyecem/ 

https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2018/02/white_divider_bottom-1.png
https://astrologicbyecem.com/wp-content/uploads/2022/12/astrologic-yeni-logo_FINAL-08-640x180.png

Görmesini bilenler için yıldızlarda nice sırlar saklıdır!

error: Oppss!